Hirdetés

CES: Okosabb Skype-telefon az Asustól

Az Asus is mind komolyabban veszi a Skype-ban rejlő lehetőségeket, elég csak nemrég bejelentett TeleSky adapterkártyájára, illetve a szolgáltatást támogató alaplapjaira (M2N/TeleSky, P5B/TeleSky, P5LD2 SE) gondolnunk. A gyártó tavaly szeptemberben egy vezeték nélküli Skype-telefont is piacra dobott AiGuru S1 néven – ezt a koncepciót viszi most tovább egy elegánsabb, gazdagabb funkcionalitású készülékkel.

A CES-en bemutatott AiGuru S2 az IEEE 802.11b/g szabványnak megfelelő interfészen keresztül kommunikál, azonban akárcsak kistestvére, ez sem csatlakoztatható tetszőleges Wi-Fi hozzáférési ponthoz, mivel akár vezeték nélkül, a mellékelt USB-s vevőegységen keresztül, akár közvetlenül egy USB-kábelen át a Skype-t futtató számítógéppel kell kapcsolatban lennie. Ettől a megkötéstől eltekintve egy sor szolgáltatást bocsát rendelkezésre: személyes adatok és kontaktlisták szerkesztése, hívó felek fotóinak megjelenítése, SkypeOut és SkypeIn támogatása, konferenciabeszélgetések, hívásvárakoztatás, újrahívás stb.

A kezeléshez egy 128x128 pixeles, 65 ezer színű kijelző áll rendelkezésre, és a készülék külön érdekessége, hogy támogatja a Windows Vista SideShow-t is. Ez minialkalmazásokon, ún. gadgeteken keresztül hozzáférést biztosít számos adathoz, funkcióhoz, így akár az e-mailek is megtekinthetők a kézibeszélőn. Emellett zenelejátszásra is képes, kezeli az iTune és a Windows Media Player lejátszási listáit, és a jobb hangzás érdekében többféle equalizer-beállítást kínál. Az első negyedév folyamán az üzletekbe kerülő AiGuru S2 mérete 116 x 47 x 12 mm, akkumulátora 25 órányi készenléti, illetve 3 órányi beszélgetési időt biztosít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés