Cloning Kit és SSD Toolbox szoftver a Corsairtől

Az SSD-k árainak normalizálódásával egyre többen cserélik le merevlemezeiket a gyorsabb NAND flash meghajtókra. A váltás legtisztább módja, ha egyúttal az operációs rendszert újratelepítjük, de sokszor a rendelkezésre álló idő, vagy egyéb okok miatt erre nincs lehetőség. A Corsair az utóbbi esetekhez próbál segítséget nyújtani a Drive Cloning Kit nevű termékével. A csomag egy SATA-USB 3.0 átalakítót, illetve a klónozáshoz szükséges szoftvert tartalmazza.

Utóbbi gond nélkül elfut XP-től kezdődően az összes azóta megjelent asztali Windows operációs rendszeren, de még az OS X sem jelent neki akadályt. Bár az elképzelés korántsem új, hisz például a Kingston és a Samsung is mellékel hasonló kiegészítőt egyes SSD-i mellé, de külön csomagban eddig nem találkoztunk hasonló termékkel. A Corsair Drive Cloning Kit árát 24,99 amerikai dollárban határozta meg a gyártó.

A klónozó csomaggal párhuzamosan jelent meg az Corsair SSD Toolbox, mely önmagában tekintve szintén nem túl nagy újdonság, hisz az Intel hasonló elnevezésű szoftvere mellett egy jó ideje már a Samsung is kínál hasonló programot.

Funkciókat tekintve az SSD alapvető adatainak, illetve a SMART értékek monitorozása mellett lehetőséget kínál a biztonsági törlésre, over provisioning-re, a kézi TRIM-re, valamint egy a jövőben megjelenő verzióba a klónozás is bekerül majd. A elsősorban Corsair SSD-k mellé szánt Toolbox szoftver a gyártó oldaláról ingyenesen letölthető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés