Hirdetés

Computex 2010: Asus jövőképek

A PC-s piac egyik legnagyobb gyártója mellett nem lehet elmenni szó nélkül, így látogatást tettünk a Computexen lévő standjukon. A legnagyobb érdeklődés persze az Eee Padeket övezte, hiszen a világ „tabletlázban” ég.


A kiállítás előtti sajtótájékoztatón még csak ennyit láttunk a bemutatott Eee Padekből (forrás: PROHARDVER!) [+]

Később, a standon már többre mentünk, de itt is csak vitrinen keresztül tudtunk fotózni, pedig mindent elkövettünk, hogy kinyissák nekünk. Az EP121 képe megtévesztő, a billentyűzet egy dokkolóban van.


Forrás: PROHARDVER! [+]


Forrás: PROHARDVER! [+]

Magyarországon nem kapható sem a bambusz borítású CP5141 asztali gép, sem az Eee Box 1007. Azonban a madarak azt csicsergik, hogy ez utóbbi termékcsoportot nemsokára újra bevezetik kis hazánkban.


Asus CP5141 (forrás: PROHARDVER!) [+]


Asus EEE Box 1007 (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az Asus EK1542 Eee Keyboard PC-je május első napjaiban ért révbe, így nem meglepő, hogy a Computexen is találkozhatunk vele. A komplett gépet tartalmazó billentyűzet 5"-es, 800x480-as natív felbontású, multi-touch-os kijelzővel rendelkezik, amellyel nagyon könnyen és egyszerűen vezérlehető, sőt HDMI-n keresztül a tévéhez is csatlakoztatható. A kis gép lelke továbbra is az Intel Atom N270, ami 1 GB-os DDR2 szabványú rendszermemóriát használ, az adatokat pedig a 16 vagy a 32 GB-os SSD tárolhatja. A kevés tárhelyet 2 hónapig korlátlan webtárhely-használati lehetőséggel kompenzálja az Asus.


Asus Eee Keyboard (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az Asus egy igen érdekes termékkoncepciót is bemutatott, mely szerintük a jövő egyik lehetséges útja. Három olyan eszközt álmodtak meg, melyek egyesítik a csinos dizájnt és funkcionalitást, kölcsönösen kommunikálnak egymással, valamint számtalan funcióval bírhatnak. A Waveface Ultra egy karperec, ami kihajtva mobiltelefonként működik, internetkapcsolattal és közösségi szolgáltatásokkal. A Waveface Light egy pillekönnyű netbookféleség, amely vékony és hajlékony, kihajtva és letéve mondjuk egy asztalra pedig érintős, nagyképernyős tablet lesz belőle. A Waveface Casa névre hallgató koncepció egy nagy kijelző, ami egyaránt tévé és internetezési felület. Amikor nincs használatban, diszkréten visszahúzódik rá a fedele, és csak egy kis részen mutat hasznos információkat, például az időt és a dátumot. A gyártó az alábbi videóban szemlélteti elképzeléseit:


Waveface Ultra (forrás: PROHARDVER!) [+]


Waveface light (forrás: PROHARDVER!) [+]

A bemutatott termékek rendkívül látványosak, azonban még csak gondolati szinten léteznek; a vitrinben kiállított darabok megjelenítése csak ügyes trükk ereménye.


Forrás: PROHARDVER! [+]

Legfrissebb belső infók a Computexről Twitteren és Facebookon, személyes blog a Logouton.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Hirdetés