Hirdetés

Computex 2022: szemrevaló csúcslappal várja az ASUS a Socket AM5-öt

A ROG Crosshair X670E Extreme nevű zászlóshajó mellett további megoldások is jönnek.

Az ASUS a Computexen reagált az AMD új, Socket AM5-ös platformjára, és egy rendkívül jól felszerelt, ROG Crosshair X670E Extreme nevű csúcslappal köszöntik majd a Ryzen 7000 sorozatot.

A vállalat szerint mindent beleadtak a fejlesztésbe, és olyan megoldást vonultatnak fel, amely csak úgy vonzza a szemeket. A képességeket tekintve a ROG Crosshair X670E Extreme hozza a Socket AM5-ös foglalatú platformra vonatkozó kötelező elemeket, így a DDR5-öt és a PCI Express 5.0-t, nem megfeledkezve a 20+2 fázisú tápellátásról sem.

[+]

Az X670E vezérlőhíddal szerelt alaplap két x16-os PCI Express 5.0-s csatolót, illetve öt M.2 aljzatot kínál, ráadásul ezekből négy x4-es PCI Express 5.0-s megoldás. A Wi-Fi 6E alapfelszereltség, ahogy a Marvell AQtion vezérlője által működtetett 10 gigabites Ethernet port is, amit kiegészít még egy 2,5 gigabites opció. Ezen túlmenően USB4 és USB 3.2 Gen2 portok tömkelegére lehet számítani, a SupremeFX 7.1-es hangkodekről már nem is beszélve.

[+]

Az optimális kábelmenedzsment érdekében rengeteg csatlakozó az alaplap oldalán 90 fokban elforgatva kapott helyet, és az ASUS szerint igyekeztek olyan konstrukcióval előállni, hogy ritkán kelljen csavarhúzó után nyúlni. Mindezt megfejelik még a fények, és itt rögtön lehet gondolni az RGB LED-ekre, de a vállalat továbbment, ugyanis az alaplapot két helyen is ellátták AniMe Matrix kijelzővel, ami a ROG Zephyrus G14-ből ismerős lehet.

Természetesen nem a ROG Crosshair X670E Extreme lesz az egyetlen megoldás. A vállalat számos további opcióval készül még, de ezek képességeit annyira nem részletezték, viszont a fenti videóban egy röpke pillantást vethetünk a fontosabb modellekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés