Computex 2022: kettő GeForce RTX 3090 Ti modellel is készült az MSI

A VGA-k az elmondottak alapján ígéretesnek tűnnek, az viszont kérdéses, hogy mikor juthatunk majd hozzájuk.

Hirdetés

Az MSI a Computexre összeállított prezentációjában két csúcskategóriás grafikus kártya bemutatójának is szentelt némi időt, ráadásul a 24 GB memóriával szerelt GeForce RTX 3090 Ti Suprim 24G és RTX 3090 Ti Gaming X Trio 24G kártyáknak már a termékoldalai is elérhetőek, így alig maradt olyan információ, amit ne tudnánk velük kapcsolatban.


[+]

Mindkét kártya a gyártó három, kettesével összekapcsolt lapátokból felépített, Torx Fan 4.0 ventilátorral működő Tri Frozr hűtőrendszerével lett ellátva, ám fontos eltérés, hogy míg a Suprim verzió nyolc, addig a Gaming X Trio változat csak hét hőcsővel dolgozik. Erre azért volt szükség, mert a GPU Boost az előbbi kártya esetében akár az 1965 MHz-es órajelet is elérheti, míg az egyébként a referenciához (1860 MHz) képest szintén tuningolt változatnak tekinthető Gaming X Triónál ez az érték 1920 MHz, mindezt rendre 480, illetve 450 wattos maximum fogyasztás mellett. Természetesen mindkét modell két, egy halk és egy teljesítménycentrikus működést biztosító BIOS-szal és 0 dB móddal is rendelkezik, a pontot a (T)i-re pedig a szoftveresen vezérelhető RGB világítás teszi fel.


[+]

A 338, valamint 325 mm hosszú kártyák portkiosztás tekintetében megegyeznek, a tápellátáshoz szükséges egyetlen, 16 tűs tápcsatlakozó mellett három DisplayPort és egy HDMI 2.1 kimenetet találunk az eszköz végein. A gyártó mindkét kártyához mellékel egy-egy kitámasztót a PCI Express csatolófelület épségének megőrzése érdekében, ám amíg a Suprim változatnál ez tényleg csak egy egyszerű támaszték, addig a Gaming X Trio modellnél már egy jóval igényesebb, szabad PCI Express bővítőkártyahelyre csavarozható megoldást kapunk. Azt sajnos a gyártó nem árulta el, hogy a két csomagért mennyit kell majd fizetnünk, ahogy – a manapság megszokott módon – azt is homály fedi, hogy pontosan mikor is juthatunk majd hozzá az újdonságokhoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés