Computex 2023: záróra!

Véget ért az idei Computex, és ezúttal videós bejegyzésben mondjuk el tapasztalatainkat.

Négy évnyi szünet után kicsit csendesebben indult a tajvani Computex: a nyitáshoz kapcsolódó sajtóesemény már-már zártkörűnek volt mondható, a kiállításhoz tartozó előzetes statisztikák pedig egy körülbelül 40 százalékkal „kisebb” rendezvényt vetítettek előre.

Ahogy azt várni lehetett, a legfontosabb nyitóelőadás, melyet idén az NVIDIA elnöke, ügyvezetője és társalapítója, Jensen Huang tartott gyakorlatilag kizárólag a mesterséges intelligenciára koncentrálva azonban már óriási tömeget vonzott, másnap, a hivatalos nyitónapon pedig már érezni lehet, hogy ugyan a kiállítók egyelőre még óvatosak voltak a részvétellel, a látogatók már nagyon várták az újra fizikai formában is megrendezésre kerülő Computexet. Ennek köszönhetően végül a 2019-es értéket nagyjából 12%-kal meghaladó mértékben több, mint 47 000-en vettek végül részt rajta, így a szervezők már egészen magabiztosan hirdethették meg a 2024-es eseményt, és annak időpontját 2024 június 4. és június 7. közé.

De számunkra is pozitív élmény volt az idei kiállítás, több olyan fejlesztést is láthattunk, amelyeken érződött, hogy tényleg foglalkoztatta a mérnököket az adott téma, nem egyszerűen csak egy újabb ARGB LED sor beépítésével akartak új terméket létrehozni. Tapasztalatainkról, a legérdekesebb termékekről az alábbi videóban számolunk be.


Előzmények

Hirdetés