Már 16 milliméter vékony gamer billentyűzetnél jár a Cougar

A Vantar S-t leginkább a színes fények teszik játékosbaráttá, semmint a kapcsolási metódus.

Alig két héttel az alacsony profilú mechanikus kapcsolókkal szerelt, 20 mm magas Luxlim bemutatása után a Cougar egy, még az említett modellnél is vékonyabb billentyűzetet dob piacra, amely a Vantar S nevet kapta.


[+]

A 16,3 milliméteres (egyébként a kihajtható lábakkal némileg felemelhető) vastagságot természetesen a mechanikus switch-ek lecserélésével sikerült elérni, a sík kupakok alá ezúttal gumidómos megoldás került, a kapcsolás pedig olló mechanikával működik. Természetesen a korábbi, membrános billentyűzetekkel ellentétben már egyszerre akár több gomb lenyomását is képes érzékelni a rendszer, az anti-ghostingot 19KRO technológiával egészítették ki a mérnökök, az adatok átvitele pedig egyszerű USB kapcsolaton keresztül, egy 1,6 m hosszú vezetéken át történik.


[+]

A 446,5 x 128 mm alapterületű, 910 g tömegű billentyűzetről természetesen nem maradhatott le az RGB-s háttérvilágítás, sőt, a Luxlimen látottakhoz hasonló módon a billentyűzet kerete alatt is színes LED-ek tömkelege gondoskodik a megfelelő hangulatfényekről.


[+]

Árat és megjelenési dátumot sajnos még nem tudunk közölni, ugyanis a gyártó nem osztotta meg a sajtóval ezeket az információkat, azt viszont tudjuk, hogy a billentyűzet kizárólag US kiosztással lesz elérhető, így a hazai piacon csak azok körében arathat majd sikert, akik kifejezetten egy ilyen vékony klaviatúrán szeretnének játszani, magyar nyelvű – meg úgy általában bármilyen – szövegbevitelre találni ennél jobb megoldást is a webáruházakban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés