Gettóblaszter kartonpapírból a Century Speaker jóvoltából

Az ember olykor hajlamos azt gondolni, hogy sok újat már nem tudnak mutatni a szórakoztatóelektronikai univerzumban, de hát ez fatális tévedés, hiszen időről időre előbukkan valaki egy olyan agyament ötlettel, ami még a legedzettebbeket is szájtáti csodálkozásra készteti. Pont ilyen darab a Century Speaker által piacra dobott Berlin Boombox névre hallgató termék, ami nem más, mint egy kartonból összehajtogatható hordozható hangeszköz.

Century Speaker Berlin Boombox
Century Speaker Berlin Boombox [+]

A termék külsejében a klasszikus, nyolcvanas évek gettóblasztereit idézi, és állítólag húsz perc alatt még a legsutábbak is össze tudják építeni. A dobozában a karton mellett ott pihen természetesen az erősítő, két darab öt watt maximális teljesítényű, 60 hz - 20 kHz frekvencia-átvitelt produkáló hangsugárzó, és a hangerőszabályzó sem hiányzik. A hordozható médialejátszók vagy a telefonok a 3,5 milliméteres mini jack-en keresztül csatlakoztathatóak a rendszerhez. A termék közepén ki is alakítottak számukra egy kis cellaszerűséget, ahova még egy iPhone is kényelmesen befér.

Century Speaker Berlin Boombox, az alkatrészek
Century Speaker Berlin Boombox, az alkatrészek [+]

A modellt nem bonyolították túl, akkumulátor nem jár mellé, de két AA típusú ceruzaelemmel állítólag vígan elüzemel. A nem túl nagyméretű (350 × 120 × 250 mm), könnyű, mindössze 690 grammot nyomó készülék már 70 dollárért hazavihető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés