Csak speciális BIOS mellett fog működni az Intel asztali VGA-ja

Ezzel a cég teljesen megakadályozza a kiskereskedelembe utat találó termékek eladását.

Nemrég írtunk arról, hogy hivatalosan is elérhetővé vált az OEM-eknek az Intel dedikált VGA-ja, és a hír végén megjegyeztük, hogy zacskós kivitelben esetlegesen feltűnhet a kiskereskedelemben is, ahogy az sok OEM-eknek szánt termék esetében elő szokott fordulni. Nos az Intel gyorsan lehűtötte a kedélyeket, ugyanis a vállalat szóvivője a Legit Reviews számára elmondta, hogy speciális BIOS szükséges a termékek működéséhez.

Az új asztali VGA konkrétan csak a 9. (Coffee Lake-S) vagy 10. (Comet Lake-S) generációs Core processzorral dolgozó, B460, H410, B365, valamint H310C vezérlőhidakkal felszerelt konfigurációkban működőképes, ezekre kaphatnak az OEM partnerek olyan BIOS-t, amely szükséges ahhoz, hogy a VGA egyáltalán képet adjon.

A megfelelő BIOS nélküli rendszerekbe hiába lesz beletéve a termék, azokban egyszerűen nem fog elindulni. Ez vonatkozik a végfelhasználóknak eladott Intel processzorokra és alaplapokra is, tehát még ha zacskós kivitelben fel is tűnnek a DG1-es VGA-k a kiskereskedelemben, akkor sincs értelme megvásárolni. Ezzel a lépéssel az Intel a tesztek elvégzését is nagymértékben nehezíti, hiszen nem csak egy grafikus kártyát kell szerezni, hanem egy olyan OEM konfigurációt is, amiben egyáltalán működik a hardver.

Arról nincs információ, hogy az Intel miért hozott ennyire szigorú korlátozásokat, ezzel ugyanis csak a saját piacukat szűkítik, méghozzá jelentősen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés