Csinos, kilapított notebook Dell módra

Vostro termékvonalának mobil számítógépeket tartalmazó ágát frissítette a Dell. A főleg üzleti felhasználásra szánt V130 laptop jelent meg a cég kínálatában ezúttal, amely egy 13,3”-es képernyővel ellátott Inteles masina. Ha jobban megnézzük, persze ismerős lehet a kilapított masina, a szögletes élek és a kialakítás, ami nem is véletlen, hiszen az elődöt, a V13-at vették alapul, lényegében ez frissült. Az elöl és hátul mindössze 16,5 illetve 20 mm vastagságú, 1,6 kilogrammos notebookba egészen sok mindent sikerült belezsúfolni. A WLED háttérvilágítású, 1366x768-as felbontású, tükröződésmentes réteggel ellátott monitort tartalmazó fedelet alumínium zsanérok tartják, a csuklótámasz pedig magnézium ötvözetből készült.

[+]
[+]

Belül a Core i3-380UM vagy i5-470UM, esetleg a Celeron ULV U3400 alacsony fogyasztású processzor dolgozhat, mellette legfeljebb 4 GB DDR3-as memóriával. A V130 az első ultravékony hordozható gép, amely az Intel Hyperbaric Cooling hűtési technológiáját alkalmazza, ami jobb hűtési teljesítményt biztosít alacsonyabb zajszinten. A háttértár akár 640 GB-os HDD (7200 rpm) vagy 128 GB-os kapacitású SSD is lehet, optikai meghajtót, DVD-írót pedig opcionálisan kérhetünk hozzá külső asztali kivitelben, mivel magában a laptopban nincs.

[+]
[+]

Hálózati eszközként ellátták a Vostrót Gigabit Ethernet aljzattal, 3.0-s Bluetooth adapterrel és N-es Wi-Fi-vel is, továbbá 3G vagy WiMax modem is kérhető. A laptop billentyűzete teljes méretű, van 2 megapixeles beépített kamerája, mikrofonja, kártyaolvasója (5 in 1), HDMI és eSATA aljzata, valamint hatcellás akkumulátora.

[+]
[+]

Operációs rendszerként a Windows 7 Professional (32 bit, 64 bit), Home Premium (64 bit) vagy Home Basic (64 bit) változata, vagy pedig az Ubuntu Linux választható hozzá. A piros és ezüst borítással kapható notebook 430 dolláros fogyasztói áron kerül forgalomba, ami természetesen az alapmodell összege, az egész kiegészítők, jobb és nagyobb komponensek még emelhetnek kicsit ezen.

[+]
[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés