Hirdetés

Csúcs mobil GeForce GTX köré épül az ASUS ROG G751 gamer notebook

Az NVIDIA az asztali GeForce GTX 970/980 VGA-k bemutatása után bejelentette a mobil változatokat, amelyek több gyártó gamer notebookjában is helyet kaptak közvetlen a rajt után, például az ASUS ROG G751-ben is. Az amerikai F-22 Raptor ihlette külsejű, alumíniummal is bőven ellátott 17,3"-es, igencsak méretes (416 x 318 x 23-42 mm) és masszív tömegű (felszereltségtől függően 4,3 vagy 5,3 kg) masina egyértelműen a játékosok és csúcsteljesítményt igénylő felhasználók terepe, így a tervezésénél mindent ennek rendeltek alá – akárcsak a korábbi modellnél, a G750-nél. A processzor ennek megfelelően a négymagos Intel Core i7 családból kerül ki elsősorban - i7-4860HQ, i7-4701HQ, de aki olcsóbb megoldást keres, beérheti az i5-4200H CPU-val is.


[+]

A VGA terén ugyanez a helyzet, a csúcsmasinában 4 GB GDDR5 fedélzeti memóriával ellátott NVIDIA GeForce GTX 980M dolgozik, lejjebb pedig a GTX 970M kérhető, a "sparmodell" pedig a korábbi GTX 860M-mel kérhető, előbbi 3, utóbbi 2 GB GDDR5 VRAM-mal. A VGA-k számára némi (~5%) tuningot is enged az ASUS a TurboMaster révén és úgy tűnik, a teljesítmény és kompatibilitás maximalizálása, illetve a hosszabb távú használhatóság érdekében az NVIDIA Optimus technológiát is hanyagolták. A megjelenítést a Full HD felbontású IPS kijelzőre bízták, amiből opcionálisan érintős változat is van egyes modelleknél (a csúcsmodellben például nincs). Természetesen külső kijelző csatlakoztatása is engedélyezett, a Trinity megoldás és a VGA, HDMI és mini DisplayPort révén a G751 összesen négy kijelző kezelésére is képes.


[+]

A memória és tárolók terén is a maximalista megközelítést alkalmazták, így akár 32 GB 1600 MHz-es DDR3L memória használatának sincs akadálya, akárcsak a PCI Express interfészen csatlakozó 512 és 256 GB SSD alkalmazásának sem. Természetesen itt is lejjebb lehet adni az igényekből, hagyományos 2,5"-es 128 és 256 GB-os SSD, 1 TB-os, 5400 rpm-es SSHD vagy 7200 rpm-re képes HDD-k esetleg 2 TB-os, szintén 5400 fordulatszámon pörgő HDD-k találhatóak az opciókat felsoroló listáján, amelyekből akár kettőt is képes befogadni a méretes burkolat, és mindez megfejelhető egy DVD vagy Blu-ray optikai egységgel.


[+]

A komponensek által megtermelt tetemes hő elvezetéséről a hátulra kivezetett két hatalmas hűtőnyílás és a mögötte rejtőző, egymástól független dupla ventilátoros, masszív réz bordákkal és hőcsövekkel kiegészített rendszer a felelős, ami a gyártó szerint nem csak hatékony, de halk is. Hogy ebből még kevesebbet halljon a felhasználó, arról a SonicMaster hangrendszer gondoskodik.


[+]

A notebook egyéb tulajdonságairól is szót kell ejteni, mint például a háttérvilágítással ellátott ROG emblémáról a fedélen, az IEEE 802.11ac-s Wi-Firől, a kissé megdöntött, dedikált Steam és makró gombokkal ellátott szigetes billentyűzetről (amit érdemes jobban megnézni), amiből szintén nem hiányzik a megvilágítás. A tápellátást egy nyolccellás akkura bízták, aminek kapacitása ismeretlen, így az egyelőre nem derült ki, hogy mekkora üzemidőre számíthatnak a monstrum tulajdonosai, ha a 4-5 kilós tömeg ellenére mégis cipelni szeretnék.

Ami az árakat illeti, a hazai piacon december második felétől lesz megvásárolható a szóban forgó termék felszereltségtől függően 449 900-499 900 forintos áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés