Hirdetés

Csúcskategóriás notebookok a Delltől és az Alienware-től

Egymást érik a Core i7-tel szerelt notebookok. A tegnap bemutatott Toshiba Qosmio mellett a Dell és a játékosoknak szánt számítógépeket gyártó Alienware is új, nagy teljesítményű laptopokat mutatott be. A Dell notebookjai lényegében típusuk szerint nem teljesen újak, afféle ráncfelvarráson esett át mindegyik. A Studio termékvonalat, a Studio 15-öt, a Studio 17-et és a Studio XPS 16-ot frissítették. A legnagyobb változás a Studio 17-nél figyelhető meg. Elődjéhez hépest jelentősen alacsonyabb áron érhető el, 1100 dollár körül. A gép hatalmas, 17,3"-os képátlójú WLED monitora 1600x900 pixeles felbontással rendelkezik. A megjelenítésről az ATI Mobility Radeon 4650 videókártya gondoskodik, ami nem kevesebb mint egy gigabájt memóriával gazdálkodik. Merevlemezből két darab fér el benne, összesen 1 TB tárhelyet szolgáltatva így, de opcionálisan 256 GB összkapacitású SSD-kkel is rendelhető.


Dell Studio 17

A képernyőméretet leszámítva a Studio 17 nagyon hasonlít a Studio XPS 16 és Studio 15 modellre. Mindegyikben 1,6 GHz-es Intel Core i7-720QM processzor dolgozik 2 GB DDR3 RAM-mal, de választhatunk hozzá 1,73 GHz-s Core i7-820QM CPU-t is, akár 8 GB memóriával. Akkumulátoruk 9 cellás, optikai meghajtóként slot-in rendszerű DVD-író vagy Blu-ray-olvasó kerülhet beléjük. Természetesen az egyéb komponensekre is figyeltek. A webkamera 2 megapixeles, a hangokat pedig a JBL 2.1-es, tehát mélynyomóval is ellátott hangrendszere adja. A kártyaolvasó, HDMI kimenet, Wi-Fi, Bluetooth, Gigabit Ethernet egyikből sem hiányzik. Sőt a Studio 15 és XPS 16 gépeken DisplayPortot is találunk. A Dellek 64 bites Windows Vistával érkeznek, de később Windows 7-re is frissíthetők. A Studio 15 alapmodellje nagyjából 1000 dollárba kerül, míg a Studio XPS 16-é 1250-be.

A cég egyik csúcsgépe azonban mégis az új Alienware notebook. Az új M15x elődje majdnem két éve jelent meg, eljárt felette az idő, így nagyon ráfért a frissítés. A visszafogott, de mégis látványosan színes, íves borítás alatt is Core i7 processzort találunk, mégpedig a 920XM típust, ami 2 GHz-en üzemel. Maximum 8 GB DDR3-as memóriát pakolhatunk bele. Videókártyája NVIDIA GeForce GTX 260 M egy gigabájt memóriával, ami az 1600x900 pixeles felbontású, 15"-os monitort hajtja meg. Némi felárért 1920x1080-as képernyő is rendelhető hozzá.

Fél terabájtos merevlemezt vagy negyed terabájtos SSD háttértárat választhatunk hozzá, slot-in DVD-író vagy Blu-ray-író kerülhet bele optikai meghajtóként. A kártyaolvasó, eSATA, DisplayPort ugyanúgy az alapfelszereltség részét képzi, ahogy az AlienFX, amivel a színes világítási effekteket vezérelhetjük. Windows Vistával és ingyenesen Windows 7-re frissítésre jogosító utalvánnyal a legegyszerűbb modell 1500 dolláros áron vásárolható meg, azonban ha minden komponensből a legjobbat választjuk, az árcédulán akár 5000 dollárnál is magasabb összeg jelenhet meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés