Hirdetés

Csúcsra tör az MSI

Summit néven jön az MSI legújabb notebooksorozata, amely a sokat utazó üzleti felhasználókat célozza a Tiger Lake alapokkal.

Egyre csak bővíti notebookportfólióját az MSI: a Tiger Lake megjelenésével párhuzamosan ők is bemutattak egy új, Summit névre hallgató noteszgépcsaládot, amely az Intel 11. generációs platformjára épül és azokat az üzleti felhasználókat célozza, akik jól hordozható, de erős számítógépet keresnek.


(forrás: MSI) [+]

Az egyelőre öt tagból álló Summit sorozat E és B változatokat tartalmaz, az előbbiből E13, E14 és E15 verzió is készül. Nem nehéz kitalálni, hogy a számok a kijelző méretére utalnak, viszont míg a két nagyobb modell klasszikus notebook, addig az E13 egy 2 az 1-ben gép lesz, amelynek részletei egyelőre még homályosak.


(forrás: MSI) [+]

Többet tudunk viszont az E14/15-ről, amelyek Full HD (sima és érintős), illetve UHD panellel is rendelhetők lesznek. Belsejükben Core i5/i7 és GeForce GTX 1650 Ti Max-Q processzorok dolgoznak majd, az E14-nél alaplapra forrasztott, az E15-nél foglalatba illesztett és 64 GB-ig választható LPDDR4X RAM társaságában. A háttértár természetesen NVMe SSD lehet, a csatlakozók között pedig ott a Thunderbolt 4 is, ebből mindkét modellre kettőt szereltek. Ezek mellett az E14 egy USB 2.0-t, az E15 pedig két USB 3.2 Gen2-t kap többek között. Akkumulátorként a kisebb változatba egy 52 Wh-s, a nagyobbikba egy 82 Wh-s áramforrást tettek, ezek az ígéretek szerint 10 illetve 16 órányi üzemidőt biztosítanak majd.

Az olcsóbb B szériában a B14 és B15 érkezik, itt dedikált GPU helyett marad a processzorba integrált Xe grafika és nem választhatunk UHD kijelzőt sem, a Thunderbolt 4 viszont nem hiányzik majd.

A Summit széria tagjai októberben érkezhetnek a boltokba, árukról egyelőre nem nyilatkoztak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés