A Dell (és a konkurencia) kicsinálta a Streak 7 tabletet

A Dellnek nem akar összejönni a tabletpiac, legalábbis ami a Streak családot illeti. A 10"-est Kínán kívül eddig máshol nem látták, az 5"-es változat már korábban megszűnt, most pedig a 7"-est fenyegeti ugyanez a veszély. Sőt, ez már nem csak fenyegetés, mert a gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy a táblagép ezen változata az Egyesült Államok területén többé nem lesz elérhető, ugyanakkor más piacokon (egyelőre) tovább folytatják az értékesítést.

Dell Streak 7
Dell Streak 7 [+]

A Dell tehát főleg hazai pályáján bukdácsol a tabletpiacot tekintve, ami annak tudható be, hogy számos olcsóbb táblagép van a piacon, ami sokkal nagyobb népszerűségnek örvend a tengerentúlon, köszönhetően az árának és a mellé csatolt szolgáltatásoknak. Itt elsősorban a Barnes & Noble Nook Tabletről és az Amazon Kindle Fire-ről van szó, mint gyilkos konkurencia, és tulajdonképpen a Dell is ezzel indokolta a Streak 7 eladásának beszüntetését az USA-ban.

A gyártó oldalán olvasható "elbocsátó szép üzenet".
A gyártó oldalán olvasható "elbocsátó szép üzenet".

A tablet és mobil eszközök terén jobb napokat is látott gyártó kínálatában most már csak a windowsos Latitude ST és Inspiron Duo jöhet szóba, míg az androidos kínálat a Venue okostelefonra, valamint a szűk körben elérhető Streak 10-re korlátozódik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés