A Dell 18"-es Windows 8 tablettel újít az XPS sorozatban

Amikor tabletről beszélünk, többnyire 7-10,1" képátlójú, kifejezetten hordozhatóságra optimalizált eszközök jutnak elsőként az eszünkbe. Pedig az elmúlt időszakban találkozhattunk már ennél jóval nagyobb eszközökkel, mint például a 13,3"-es Archos Familypad és ennek második generációja, vagy hogy mást ne mondjuk, a Panasonic 20"-es UHD tabletje sem éppen apró, akárcsak szintén 20"-es kategóriát gazdagító Sony Vaio Tap 20 – és akkor a hibrid megoldásokat, mint az ASUS Transformer AiO még nem is említettük.

A Dell is az x86-os fronton, tehát a tablet-AIO PC kategóriában akarja megvetni a lábát a legújabb XPS 18-cal, ami egészen pontosan 18,4"-es képátlót jelent. Ehhez Full HD felbontás és 2,2 kg-os tömeg társul, amiben már az 5 órára elegendő akkumulátor is benne foglaltatik – ehhez képest a vastagság csak 18 mm. A gyártó persze gondolt azokra is, akik egy ekkora masinát AIO PC-hez hasonló módon akarnak használni, így a hátoldalon található jellegzetes kitámasztó mellett a tartozékok (egér, billentyűzet, töltő) között az asztali dokkolóállomás is fellelhető.


(forrás: TechRadar) [+]

A pontos technikai paraméterek egyelőre nem ismertek, a gyártó Intel ULT processzort említ weboldalán, ami elméletileg a bejelentés előtt álló Haswellre utal, de szinte biztos, hogy elírásról van szó és ULV-s processzorok lesznek a jelenlegi (Ivy Bridge) szériából. Ez utóbbit erősíti, hogy azok a szerencsések, akik az amerikai bemutató alkalmával már kipróbálhatták a gépet, azok Intel Pentium és Core i3/5/7 processzorokról és áprilisi rajtról számoltak be, míg a Haswell leghamarabb (ha igazak a pletykák) a júliusi Computexen mutatkozhat be hivatalosan.


(forrás: TechRadar) [+]

Ezekből egyértelműen kikövetkeztethető, hogy a hardver a Windows 8 operációs rendszert futtatja, ami történhet SSD-ről, HDD-ről, vagy hibrid (gyorsítótáras) megoldásról. Az XPS 18-ról továbbá nem hiányzik a dupla USB 3.0 kapu, a kártyaolvasó, a webkamera és a mikrofon sem. Az árazás 900 dollárról indul (Pentium Dual Core CPU, 4 GB RAM, 320GB HDD), míg a csúcskategóriás változatért (Core i7, 8 GB RAM, 512 GB SSD) 1200 dollárt kell a kasszánál hagyni. A dokkolóállvány külön is megvásárolható lesz 50 dollárért, ha egy darab nem lenne elegendő, hanem egyszerre több helyiségbe vagy esetleg a munkahelyre is szeretnénk még egy-egy darabot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények

Hirdetés