ECS Wi-Bridge: mozizás vezeték nélkül

Az ECS bejelentette a Wi-Bridge névre keresztelt újdonságot, mely egész egyszerűen vezeték nélküli mozizást kínál. Manapság számos technológiával valósítható ez meg az újabb számítógépek esetében, de a régebbi masinákon ez már nem olyan egyszerű. Szerencsére a Wi-Bridge csak egy IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi adaptert követel az adott készüléktől, és az innen nyert tartalmat egy kijelzőre képes továbbítani a HDMI 1.3-as interfész segítségével. A Wi-Bridge maximum 30 méteres távolság erejéig üzemképes, de ez bizonyos környezeti tényezők mellett ez 10 méterre is csökkenhet.

A 77 x 103 x 27 mm-es méretű, fél kilógrammos termék speciális szoftvert igényel, de ezt az ECS biztosítja a Windows 7 és XP, valamint a minimum 4.0-s iOS, illetve minimum 2.2-es Android operációs rendszerekhez. Természetesen a szoftveres támogatás folyamatosan frissülni fog, így ebből a szempontból nem lehet majd panasz. A Wi-Bridge egyébként a gördülékeny mozizás érdekében 256 MB-os DDR2 szabványú memóriát tartalmaz, amit 256 MB-os NAND flashmemória egészít ki. Természetesen nem csak filmlejátszásra használható a termék, így az adott gép kijelzőjén megjeleníthető tartalmak többsége átvihető a televízióra.


[+]

A Wi-Bridge mellé az ECS egy távirányítót is kínál, illetve a HDMI kábel is a csomag része. Ezenkívül az 1080p-s anyagokat támogató készülék kapott még egy USB 2.0-s portot, melyre egy pendrive köthető, amivel a Wi-Bridge egy médialejátszóvá lép elő, azaz ilyenkor nincs szükség Wi-Fi kapcsolaton továbbítani a tartalmat. A gyártó az újdonság forgalmazását jövőre kezdi meg, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés