Egyelőre nem kapta el a Claw a ROG Ally-t

Nem csak az MSI és az ASUS csatájáról van szó, az Intel és az AMD is közvetve egymásnak feszül.

A PC-s kézikonzolok piacát igen sokáig leuralta az AMD az újabb Ryzen SoC APU-kkal, és az egyik kiemelten jól sikerült versenyző ebben a mezőnyben az általunk is tesztelt ASUS ROG Ally lett. Azóta azonban az MSI is bemutatta a Claw nevű gépét, amely az Intel Meteor Lake rendszerét vetette be a siker érdekében.

(forrás: VideoCardz) [+]

Kijelenthető tehát, hogy az MSI és az ASUS mellett az Intel és az AMD is megmérkőzik, és a Bilibili nevű oldalon fel is tűntek megérkeztek az első eredmények. A mérések tekintetében a Ryzen Z1 Extreme, illetve az Intel Core Ultra 7 155H feszült egymásnak, és az eredmények azt mutatják, hogy az AMD megoldása minden helyzetben nagyobb teljesítményre képes. Maximális TDP keretet alkalmazva a Ryzen előnye nem annyira jelentős, de mindenképpen érezhető, ugyanakkor visszavett fogyasztási paraméterekkel kezd el igazán élni az AMD rendszerchipje, és úgy már a felkínált tempóelőnye számottevőre nő.

Azt ki kell emelni, hogy az MSI Claw startja áprilisban esedékes, tehát a szoftveres háttér addig még javulhat, de a mostani eredmények azért nagyjából tükrözhetik a várható képességeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés