Éjjellátó kamera és hálózati videorögzítő a D-Link otthoni megfigyelőrendszerben

A D-Link a tavalyi év elején mutatta be mydlink otthoni megfigyelőrendszer portfóliójának első tagját, melyet többek között mi is leteszteltünk. Az idei évben a mydlink család két új taggal bővül, a DCS-942L éjjellátó hálózati kamerával és a DNR-322L hálózati videorögzítővel.

Hirdetés

A DCS-942L, hála a beépített infravörös LED-eknek és a beállítható infravörös szűrőnek most már nem csak világosban, hanem minden fényviszony mellett – akár teljes sötétségben is – használható megfigyelésre. A beépített passzív infravörös szenzor a nappali mellett az éjszakai mozgásérzékelést is lehetővé teszi. Nem csak az éjjellátó üzemmód a legfontosabb újdonsága az új kamerának! Mostantól a közvetlen rögzítés lehetősége is adott, ami a mellékelt 16GB SD kártyára történik, és a H.264 tömörítési eljárásnak köszönhetően akár egy heti videoanyag is elfér rajta.


[+]

Eközben a tavalyi évi modellben már elérhető funkcióról, az androidos vagy iPhone/iPad alkalmazással (és természetesen számítógépről is) nézhető élőképről sem kell lemondanunk. Az új kamera továbbra is képes IEEE802.11n vezeték nélküli hálózati kapcsolódásra, de a vezetékes csatlakozás is rendelkezésre áll, ami most már kibővült a PoE funkcióval, így az ebben rejlő lehetőségeket kihasználva konnektorra sem feltétlenül lesz szükségünk.

A DCS-942L éjjellátó hálózati kamera másik, korábbi modellnél hiányolt újdonsága a kétutas hang: a kamerába integrált mikrofonnal nem csak mi hallhatjuk, mi történik otthon, de a kamera hátulján található bemenetre hangszórót illesztve haza is szólhatunk. A tapasztaltabb felhasználók számára továbbra is elérhető a D-View Cam szoftver, amivel számos további funkció válik hozzáférhetővé: közvetlen rögzítés helyi merevlemezre, mozgásérzékelés, rögzítési időintervallumok valamint e-mail értesítések, pillanatfelvételek FTP szerverre töltése. A D-View Cam szoftverrel egyszerre 32 kamera is kezelhető.


[+]

A DNR-322L hálózati tároló egyszerre legfeljebb kilenc darab bármilyen D-Link kamera képét képes rögzíteni, lehet az akár kültéri vagy éppen speciális üzleti modell, nem csak mydlink családba tartozó darab. Bármelyiket is használjuk, a DNR-322L mindegyik kamera képét megjeleníthetővé teszi a mydlink felületen, még azokét is, melyek eredetileg erre nincsenek felkészítve. Sőt, nemcsak az élő videokép nézhető akár egy androidos telefonról vagy iPhone-ról, hanem a korábban rögzített felvételek is.


[+]

A rögzítő két darab, tetszőleges tárterületű 3,5”-os SATA merevlemezzel tölthető fel, így a tárkapacitás a mindenkori igényekhez igazítható. Az MPEG-4 és M-JPEG mellett a H.264 tömörítés is támogatott, a videók pedig akár 1080p felbontással is rögzíthetők.

A D-Link DCS-942L Éjjellátó hálózati kamera és a mydlink DNR-322L hálózati videó rögzítő már elérhető Magyarországon is, ajánlott bruttó végfelhasználói áraik 51 900 Ft (DCS-942L) és 81 900 Ft (DNR-322L).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés