Elkészült a Wireless USB 1.1

A Wireless USB Promoter Group bejelentette, hogy véglegesítették a Wireless USB szabvány 1.1-es verzióját. A vezeték nélküli USB technológia a jövőben egyre nagyobb szerepet kaphat, hiszen a mobil termékekre folyamatosan nő a kereslet. A WUSB 1.1-es interfész számos újítást kínál az elődhöz viszonyítva, miközben a visszafelé kompatibilitást is garantálja.

Az új funkciók között megtalálható az UWB támogatás, ami a 6 GHz-es, vagy ennél nagyobb frekvenciákat képes kezelni. Jelentős szempont volt az energiahatékony működés, így az üresjárati fogyasztásra vonatkozó követelmények szigorodtak, és ez pozitív hatással lesz majd a mobil termékek üzemidejére. Számottevő újítás még az NFC, vagyis a Near Field Communication alkalmazása, amely egy olyan asszociációs modell, ami lehetővé teszi a közel helyezett készülékek kommunikációját, mindenféle előzetes konfigurálás nélkül. Természetesen a gyorsabb adatátvitelre is gondoltak a tervezők, így a sebesség is nőtt az elődhöz képest.

A Wireless USB Promoter Group egyébként hét vállalatot foglal magában: HP, Intel, LSI, Microsoft, Renesas, ST Ericsson és Samsung.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés