Érkezik a legújabb iPod-wannabe

A kínai illetőségű, a teljes ismeretlenségből – hazánkban – csak nemrégiben kitörő Meizu piacra dobta első, videolejátszásra fókuszáló médialejátszóját, a Mini Player-t. Az új eszközt először áprilisban mutatták be a szűkebb közönségnek, ekkor még arról szóltak a pletykák, hogy az Apple boszorkánykonyhájából még a tavasszal előkerül egy új, videós iPod – erre azonban azóta is hiába várnak az amerikai cég lejátszóiért rajongó vásárlók.

A Meizu új lejátszójával a türelmetlenebb, vagy kevésbé márkacentrikus vevőket próbálja elhódítani az amerikai vállalattól, legalábbis erre utalhat, hogy a Mini Player mind méreteit, mind kialakítását tekintve kísértetiesen hasonlít az Apple megoldásaira. A fekete-ezüst, vagy fehér-ezüst színösszeállításban megjelenő médialejátszó mindössze 1 centiméter vastag és 55 grammot nyom, az 1, 2 és 4 GB kapacitással rendelkező Mini Player előlapját szinte teljes egészében a 2,4 hüvelykes, 260 000 színárnyalat megjelenítésére képes QVGA (320x240 pixeles) felbontású TFT foglalja el. A kijelzőn JPEG tömörítésű fotók, illetve XviD videók jelenhetnek meg, valamint természetszerűleg az éppen játszott MP3, WMA, OGG, vagy WAV zeneszámok adatai.

Az FM tunerrel és hangrögzítési képességekkel is felvértezett Meizu Mini Player a gyártótól származó adatok szerint körülbelül 20 órányi zenelejátszásra képes beépített akkumulátorával, ez az idő 6 órára csökken videolejátszás esetén. Az új lejátszó hazai ára, illetve a pontos megjelenési időpont a hír írásakor még nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés