Hirdetés

Érkeznek a dobozos Turion 64-ek

Az AMD megkezdte Turion 64 mobil processzorai dobozos változatának szállítását. A vállalat azon kereskedők és PC-építők felé fordul új ajánlatával, akik csupán kis darabszámban kívánják beszerezni a chipeket konfigurációk összeállítása vagy továbbértékesítés céljából.

A gyártó egyelőre a 25 watt maximális fogyasztású, 754 tűs Turion 64-ek három típusát kínálja dobozos, de hűtőbordát és ventilátort nem tartalmazó kiszerelésben: ezek a 2 GHz-es, 1 MB L2 cache-sel ellátott MT-37, az 1,8 GHz-es, 1 MB L2 cache-sel rendelkező MT-34, valamint az azonos órajelen dolgozó, de feleekkora gyorsítótárral bíró MT-32. A három év garanciával szállított lapkák listaára rendre 223, 187, illetve 157 dollár. Újabb – feltehetőleg már a kétmagos – modellek megjelenésekor várható a kínálat további bővítése.

Matt Mazzantini, az AMD mobil üzletágának marketingmenedzsere elmondta, hogy a kis tételes rendelés lehetőségével a partnerek igényeinek kívánnak megfelelni. Korábban csupán nagy, ezres nagyságrendű tételekben értékesítették a processzorokat közvetlen partnereiknek, így főleg a kisebb forgalmat produkáló szegmensekben több cég kényszerült valós szükségleteinél több chip egyidejű beszerzésére és raktározására. Az új kiszereléssel módot kívánnak adni arra, hogy – hasonlóan az Intel mobil processzoraihoz – a Turion 64 is szabadon, akár egészen kis tételekben áramolhasson a kereskedelmi hálózatokban, és akár a kiskereskedőkhöz is eljusson. A lépés egyúttal a mobil chipeket asztali PC-kben alkalmazni szándékozók számára is kedvez, hiszen számos alaplap BIOS-a támogatja ezeket a CPU-kat is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés