Érkezőben a vizezett über-GeForce-ok

A GeForce GTX 580 megjelenése után a gyártók referenciakártyákkal álltak elő, sőt a hűtőcserét is csak az EVGA szorgalmazta az FTW sorozatba tartozó Hydro Copper 2 esetében. Erre a termékre már vízhűtőblokk került, így a csendes szörnyeteg lehet rá a legtalálóbb jelző. A Point of View és az Inno3D megirigyelte a konkurens akcióját, aminek hála további két vizezett csúcs-GeForce-szal bővül a piac. Mindkét kártya a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő GF110-es lapkát alkalmazza 512 darab CUDA mag használata mellett. Az 1,5 GB-os fedélzeti memóriával rendelkező versenyzők lényegében csak az órajelek tekintetében térnek el a referenciaajánlástól, hiszen a vízhűtő alkalmazása szinte könyörög a gyári tuningért.

Point of View GeForce GTX 580 TGT Beast
Point of View GeForce GTX 580 TGT Beast

A Point of View a TGT szériát bővítette a Beast nevű modellel, mely 855 MHz-es mag-, 1710 MHz-es shader- illetve 4104 MHz-es effektív memória-órajellel rendelkezik. A szállítás alatt levő kártya ajánlott fogyasztói ára 729 euró, ami messze nem pénztárcabarát, de ezen a szinten ez már aligha számít.

Inno3D GeForce GTX 580 iChill Black
Inno3D GeForce GTX 580 iChill Black (forrás: EXPreview)

Az Inno3D koncepciója még jobbnak mondható, hiszen a iChill Black szériás GeForce GTX 580 komplett vízhűtést használ. Sajnos a vállalat még nem közölte a pontos órajeleket, továbbá az árazás is kérdéses. Annyi biztos, hogy gyárilag tuningolt versenyző lesz, és az árcédulára is jó nagy szám kerül majd.

Előzmények

Hirdetés