Hirdetés

Felsőtápos elrendezést kapott az Antec új háza

A P120 Crystal belterében a hűtést igyekeztek hatékonyabbá tenni a mára már régimódinak ható kamrafelosztással, de a modernség sem maradt el, hála a méretes üveglapoknak.

Amennyire megszokott volt nagyjából 15 éve a felsőtápos elrendezés, ma annyira ritkának számít, így már csak a nosztalgia miatt is jó néha olyan gépházat látni, ahol az alaplap felett kaphat helyet az áramellátásért felelős komponens. Az Antec P120 Crystal személyében most egy újabb ilyen modellt köszönthetünk a piacon, mely 485 x 476 x 234 milliméteres dimenziókkal büszkélkedhet, beltere pedig microATX, ATX és E-ATX méretű alaplapok fogadására képes. A lassan nosztalgikusnak számító elrendezést állítólag azért lépte meg a gyártó, hogy ezzel is megkönnyítsék az egyedí vízhűtéses rendszereket építők munkáját.


[+]

Konfigunk alkatrészeire (például a legfeljebb 185 mm magas processzorhűtőre) az edzett üvegből készült elő- és oldallap biztosít szabad rálátást, utóbbi a zsanéros rögzítésnek és a reteszes zárnak köszönhetően az ablak levétele és szerszámok használata nélkül nyitható.

A ház hátoldalán összesen 10 darab bővítőkártya slotot számolhatunk meg, melyek közül három függőlegesen lett elhelyezve, így a vertikálisan beszerelt VGA álmaink megvalósításához már csak egy riserre lesz szükségünk, ez ugyanis nem része a csomagnak. Nem úgy az alumínium tartó, amit az alaplaptálcára tudunk rögzíteni, ezzel is levéve a terhet a PCIe foglalatról súlyosabb grafikus kártyák esetében.


[+]

A maximum 294 mm hosszú tápegység előtt két 3,5 és egy 2,5 hüvelykes adattároló számára van hely, utóbbiból ráadásul nem kell beérnünk ennyivel, hiszen az alaplaptálca hátoldalán is találunk felfogatópontokat további két példány felerősítésére.

Beépített ventilátorok nem kerültek a házba, üres helyeknek azonban nem vagyunk híján, az alaplaptálca szellőzőrácsa elé, a hátoldalra és a ház aljára is pakolhatunk bőven légkavarókat vagy radiátorokat – a lehetőségeket az alábbi, specifikációkat összegző táblázatban gyűjtöttük össze:

Termék megnevezése Antec P120 Crystal
Elérhető változatok fekete
Mérete (ma x mé x sz) 485 x 476 x 234 mm
Tömege 10,4 kg
Anyaga acél, edzett üveg
Beszerelhető alaplapok E-ATX, ATX, microATX
5,25"-os helyek száma nincs
3,5"-os helyek száma 2 db
2,5"-os helyek száma 4 db
Bővítőkártyák száma 7 + 3 db
Hűtés

- Oldalt: 3 x 120/2 x 140 mm ventilátorhely, max. 360 mm radiátor

- Lent: 3 x 120/2 x 140 mm ventilátor, max. 360 mm radiátor

- Hátul: 1 x 120 mm ventilátor, max. 120 mm radiátor

Előlapi csatlakozók 2 x USB 3.0, 2 x 3,5 mm jack
Beszerelhető processzorhűtő max. 185 mm magas
Beszerelhető grafikus kártya max. 450 mm hosszú
Beszerelhető táp ATX, max. 294 mm

Az Antec P120 Crystal modellek már a boltok polcain várják azokat az új gazdáikat, akik hajlandók kifizetni a 99,99 dolláros vételárat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés