Fixekkel is duplázott a Sigma

A két új zoom objektív mellett szintén két új fix gyújtótálvolságú példányt is kaptunk, melyek tovább erősítik a gyártó Art termékcsaládját

Ahogy a két zoomról, úgy a két új, full framehez szánt, fix optikáról is korában rántotta le a leplet a Sigma, mint ahogyan azt vártuk. Az Art család hatodik tagjaként a 135 mm F1.8 DG HSM telefotó objektívet jegyzi a gyártó, melyet akár az 50 MP-nél nagyobb felbontású szenzorozok mellé is bátran ajánl. A nagyméretű HSM fókuszmotor és az objektív méretéhez és karakteréhez igazított algoritmusnak köszönhetően gyorsan és precízen teszi a dolgát, amit a fókusz limiter használata tovább javíthat, de szükség esetén a manuális korrekcióra is lehetőségünk adódik. A kínálat részét képezi emellett az időjárással szembeni ellenállóság, illetve támogatja a Nikon elektromagnetikus rekeszvezérlését is a kompatibilis vázakkal. Rövidebb társához hasonlóan nehézsúlyú, azonban attól mintegy 40 grammal könnyebb.


[+]

Sigma 135 mm F1.8 DG HSM Art
Max. szenzorméret: full frame (35 mm)
Bajonett: Canon EF, Nikon F, Sigma SA
Stabilizálás: nincs
Rekesztartomány: F1.8-16
Felépítés: 13 lencse 10 csoportban
Átlós látószög: 18,2°
Nagyítás: 0,2x
Minimális fókusztávolság: 0,88 m
Lamellák száma: 9 darab lekerekített
Szűrőméret: 82 mm
Tömeg: 1130 g
Méretek: 115 x Ø91 mm

Az másik új fix az ultraszéles-látószögű és nagy fényerejű 14 mm F1.8 DG HSM, mely a gyártó elmondása szerint az első a maga nemében a DSLR-ekre szánt darabok között, és ami hetedikként csatlakozik az Art szériához. A frontján található, 80 mm-es aszférikus tag, egy precíziósós öntött üveg elem, mely hatékonyan minimalizálja a torzítást. Ezen felül további három F-alacsony szórású és négy szuper alacsony szórású tag felel a kromatikus aberráció, becsillanások és szellemképek csökkentéséért, mely az ilyen rövid gyújtótávolságú optikák jellemző hibája. A fém tubus és a nagyméretű lencsetagok nem bántak kegyesen az össztömeggel, ami alulról súrolja az 1,2 kg-ot. A házon itt is megtaláljuk az AF/MO/MF kapcsolót, így az AF felülbírálásának lehetősége is adott.


[+]

Sigma 14 mm F1.8 DG HSM Art
Max. szenzorméret: full frame (35 mm)
Bajonett: Canon EF, Nikon F, Sigma SA
Stabilizálás: nincs
Rekesztartomány: F1.8-16
Felépítés: 13 lencse 10 csoportban
Átlós látószög: 114,2°
Nagyítás: 0,1x
Minimális fókusztávolság: 0,27 m
Lamellák száma: 9 darab lekerekített
Szűrőméret: nem szűrőzhető
Tömeg: 1170 g
Méretek: 126 x Ø95 mm

Ahogy zoomos társaik, úgy az új fixek is kompatibilisek mind az MC-11 bajonett konverterrel, mind a Sigma USB Dockkal. A választható bajonettek szintén megegyeznek (Canon, Nikon, Sigma) és itt is elérhető a Sigma bajonett cserélő szolgáltatása. Az árazás és a várható megjelenés egyelőre nem ismert, vélhetően a CP+ szakkiállításon válik publikussá.

Előzmények

Hirdetés