Fujitsu blog: végső védvonal a ransomware-ek ellen

Az Eternus LT140 kellemes bővíthetőség mellett kínál szabványos LTO technológiát.

A Fujitsu régóta kínál elérhető árú Eternus LT mágnesszalagos rendszereket a házon belüli biztonsági mentésekhez. Ugyanakkor az eddigi termékskálában volt egy kisebbfajta rés az LT60 és az LT260 között, hiszen előbbivel 300 TB-ig lehetett elmenni, míg utóbbi jóval többet tud, de ennek megfelelően extrém drága is. Közéjük érkezett az LT140, ami egy rendkívül kedvező alternatíva lesz, hiszen maga a 20 slotos alapverzió kedvező árú, és igény szerint bővíthető 280 slotra.

A fentiekkel maximum 8400 TB tárhely érhető el a szabványos LTO (Linear Tape Open) technológiára építve, félmagas LTO Ultrium 6, 7, illetve 8 meghajtókkal, Fibre Channel vagy SAS interfészekkel. Az Eternus LT széria többi tagjához hasonlóan az új rendszer is nagymértékben automatizált, támogatja a WORM (Write Once, Read Many) protokollt, használata nem feltétlenül igényel szakembereket, illetve távoli üzemeltetése is lehetséges.


[+]

A Fujitsu az új fejlesztést leginkább a ransomware-ek elleni utolsó védvonalnak szánja, hiszen egészen extrém tárkapacitásig skálázható, miközben az induló költségek szempontjából kellően rugalmasra tervezték a legtöbb cég igényének lefedésére. Manapság pedig nem túl nehéz áldozatul esni egy ransomware-nek, ez még megfelelő biztonsági háttér mellett is elképzelhető, és ekkor egy házon belüli friss biztonsági mentés nagyon jól tud jönni, mert gyorsan helyreállítható az okozott kár, a rendszerek pedig működhetnek tovább.

A Fujitsu Eternus LT140 már rendelhető, az árat viszont nagymértékben meghatározza a konfiguráció, hiszen nem feltétlenül kell petabájtos tárhelyben gondolkodni.

Előzmények