Hirdetés

G-Sync, 144Hz, 4K felbontás, HDR: áprilistól elérhető

Az ASUS és az Acer 27" méretű monitorokkal demonstrálja ezeket a képességeket.

Még a 2017-es CES kiállítás alkalmával bukkantak fel prototípusok formájában olyan ASUS és Acer monitorok, melyek 27 hüvelykes méret mellett kínáltak G-Sync technológiát, 144 Hz-es képfrissítést, UHD felbontást, ráadásul 1000 cd/m²-es fénysűrűségüknek köszönhetően még valódi HDR-képességekkel is bírtak. Ezekkel kapcsolatban akkor azt ígérték, hogy a kisebb-nagyobb eltérésekkel, de az NVIDIA által kiadott referenciatervekre épült termékek piacra kerülése még 2017-ben számíthatunk, ám eddig tisztázatlan okokból ez máig nem következett még be.

Az ASUS ROG Swift PG27UQ monitora
Az ASUS ROG Swift PG27UQ monitora [+]

Most azonban megtörni látszik a jég, a GDC hetében az NVIDIA ugyanis kijelentette: biztos benne, hogy a G-Sync HDR-kompatibilis megjelenítők áprilisban elérik végre a piacot. A cég ezen állítását az ASUS ROG Swift PG27UQ, illetve az Acer Predator X27 modellekre alapozza, melyek a már említett jellemzőkön túl közvetlen LED-es háttérvilágítással is rendelkeznek, melyet 384 zónára osztottak a gyártók. A készülékek HDR10 kompatibilisek és DCI-P3 színskála lefedettséget ígérik. Belsejükben az AU Optronics M270QAN02.2 AHVA paneleit találjuk, jelenleg ezek tudják az NVIDIA már taglalt elvárásait teljesíteni.

Az Acer Predator X27 monitor
Az Acer Predator X27 monitor [+]

A többi felvonultatott technológiáról, illetve a szolgáltatásokról pontosabb képünk a tényleges megjelenés közeledtével lesz, mint ahogy az árak közzétételére is akkor számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés