Gamepad támogatáson dolgozik az Apple

A mobil szegmens jó részét birtokló Apple mindig is figyelt a szórakozásra, így a mobil játékpiac felemelkedését részben az almás cégnek köszönhetjük. Állandó probléma azonban, hogy sokan nem szeretnek játszani az érintésre érzékeny kijelzőn, mivel bizonyos funkciókhoz jobban illenek a dedikált gombok és vezérlők. Ezek érthető igények, és látható, hogy az androidos réteg rástartolt a felhasználók kiszolgálására, így számos játékvezérlőt támogat már az operációs rendszer, és nem egy androidos kézikonzol is érkezett már. Az igény tehát megvan a dedikált játékvezérlőre, de az még ma is kérdés, hogy ezt hogyan érdemes kiszolgálni.

Az Apple szerint a játékhoz fejlesztett kézikonzolok értelmetlenek, mivel a telefon egy szimpla kiegészítővel képes ellátni ugyanazt a feladatot, és ez a felhasználónak is kényelmesebb. A vállalat éppen ezért az iOS 7-hez saját gamepad keretrendszert fejleszt. A hardverek gyártását nem házon belül oldják majd meg, hanem kiadják a licencet a jelentkező partnereknek, ami egyrészt többféle dizájnt feltételez, illetve alapvetően árversenyt is eredményez majd. Tulajdonképpen ez egy rendkívül jó döntés a cég részéről, mivel a felhasználónak megvan a választás lehetősége, így az Apple-nek csak a maximális kompatibilitás biztosítására kell ügyelni. Sajnos arról nincs adat, hogy kik lesznek a tényleges partnerek, de ez később úgyis kiderül.

A hírek szerint biztos, hogy az iOS 7-hez készülő hivatalos gamepadek gyártása hamarosan megkezdődik, és ősszel már számos dizájn lesz elérhető. Az iPhone és az iPad kiszolgálása egyaránt cél, így igen érdekes lesz majd azt látni, hogy a gyártópartnerek milyen megoldásokkal rukkolnak elő. Az Apple minden termékre alkalmaz majd minőségellenőrzést, mely biztosítja, hogy a terméktámogatás tökéletes legyen, és az eszköz minősége is elérje a kívánt szintet. A szoftveres oldalon a fejlesztők dolga is egyszerűbb lesz, hiszen egy kidolgozott ökoszisztémára dolgozni sokkal kedvezőbb, mint támogatni a mostani Apple termékekhez szánt, nem hitelesített játékvezérlőket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés