GDDR6-os rendszermemóriával dolgozó PC jelent meg egy kínai webáruházban

A fejlesztés az AMD 4700S jelzésű processzort veti be, amely minden jel szerint az új generációs konzolba nem eladható lapkákat használja.

Egy rendkívül érdekes PC került elő a kínai Tmall webáruházban, amely egy eddig nem látott AMD processzort vet be. Úgy hírlik, hogy a Cardinal kódnevű, 7 nm-es node-on készülő fejlesztésről van szó, amely 8 darab Zen 2 magot használ, az L2 és L3 gyorsítótárak összkapacitás pedig 12 MB. Az AMD 4700S nevű processzor eddig nem tűnik érdekesnek, de a szóban forgó gép 16 GB-nyi rendszermemóriája az alaplapra van forrasztva, ráadásul GDDR6 szabványú lapkákról van szó.

(forrás: Tmall) [+]

Ebből sejteni lehet, hogy az AMD itt adja el azokat a lapkákat, amelyeket az új generációs konzolokba valamilyen okból nem sikerült értékesíteni. Valószínűleg gyártási selejtekről van szó, amelyeket a Sony vagy a Microsoft nem tud hasznosítani, viszont a nem működő részek letiltásával PC-s processzornak még befoghatók. A CPU itt kiemelendő, mert integrált grafikus vezérlő az AMD 4700S-ben nincs aktiválva. Helyette egy 2 GB-os GDDR5 memóriával rendelkező Radeon RX 550-es VGA számolhatja a képet.

Igen valószínűtlen, hogy ezek a Kínának szánt, kis kiterjedésű házba szerelt PC eljut nyugatabbra. Egyrészt az ellátás korlátozott lehet, hiszen csak azok a lapkák kerülnek felhasználásra, amelyeket a Sony vagy a Microsoft nem vesz meg, másrészt a nyugati termékskálát a cégek próbálják rendben tartani, elsődlegesen a kínai igények között merülhetnek fel olyan specifikus tényezők, amelyekre megéri rástartolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés