Hirdetés

GeForce 7800 GTX kártyák: az első kör

Az NVIDIA tegnapi bejelentésével egy időben a legtöbb gyártó is bemutatta GeForce 7800 GTX grafikus kártyáját. Ahogyan arra számítani lehetett, a legtöbb modell egyáltalán nem különbözik a hardver tekintetében, azonban néhány vállalat megenged magának egy kis variálást az órajelekkel, és persze eltérőek a mellékelt szoftverek is.

Az Asus új 3D-gyorsítója az Extreme N7800GTX/2DHTV jelzést viseli. A memória-órajel a referenciának megfelelően 1,2 GHz maradt, a GPU 430 MHz-ét azonban 470 MHz-re emelték. A hozzáadott szolgáltatások között található a Splendid Video Enhancing Technology, amely az alkalmazástól függően változtat a képi megjelenítés paraméterein, a GameFace Messenger, amely videokonferencia vagy játék során a partner képét varázsolja a képernyőre, a játékosoknak szánt GameLiveShow és a GameReplay funkció, a biztonsági megfigyeléseket lehetővé tevő Video Security Online, továbbá a beállításokhoz rendelkezésre bocsátott OSD menü. A doboz szoftvertartalma: Project Snow Blind, Xpand Rally, Joint Operations, PowerDirector 3, illetve az Asus segédalkalmazásai és driverei. A kártya 550 eurós áron kerül az üzletekbe.

A Gigabyte információink szerint a standard órajeleket alkalmazza GV-NX78X256V-B jelzésű kártyáján, amely mellé a Cyberlink PowerDirector 3.0 ME, PowerDVD 6.0, Joint Operations és Xpand Rally programokat csomagolja. A kártya ára 550 euró.

570 eurójával kicsit magasabb árszintet képvisel az MSI NX7800GTX-VT2D256E jelzésű modellje, amelynek alapórajelei ugyan nem térnek el a gyári referenciától, ám a DOT (Dynamic Overclocking Technology Express) eljárás révén a GPU és a memória terheléstől függően 110 százalékig húzható egy hatfokozatú skálán. Néhány hasznos alkalmazáson (Live Update, Norton Internet Security 2005) és a meghajtóprogramokon kívül a The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay című játék kerül a dobozba.

Ugyancsak 570 euróba kerül a Leadtek WinFast PX7800 GTX TDH MyVIVO nevet viselő kártyája, amelyen a GPU 450 MHz-en, a memória pedig a normál 1,2 GHz-en fut. A hozzáadott szoftverek között a PowerDVD 6-ot, a DVD Movie Factory 3 SE-t, a VideoStudio 8 SE DVD-t, továbbá a Splinter Cell: Chaos Theory és a Prince of Persia: Warrior Within játékokat találjuk.

A fenti kártyák ugyanazt a hűtőbordát viselik, és valamennyin 256 MB GDDR3 memória foglal helyet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés