Hirdetés

Gémer fejhallgatók a maximalista játékosoknak

Az utóbbi hetekben rengeteg új fejhallgató jelent meg, így nem kevesebb, mint öt új termékkel bővül a kínálat öt gyártótól. Elsőként a Roccat termékét tekinthetjük meg, a könnyű, mindössze 178 grammos Kulo. Ez 40 mm-es, neodímium mágneses, Mylar membrános hangszórókkal rendelkezik. A frekvenciatartománya 20-tól 20 000 Hz-ig terjed, impedanciája pedig 50 ohmos. A zajszűrős mikrofonja képes az automatikus némításra is, továbbá a termék vezetékén van vezérlő is. A Kulo 2,5 méteres kábele végén két 3,5 mm-es jack csatlakozó található. Az ára 60 euró. A gyártó áprilisban tervez egy USB-s, 7.1-es hangkártyával párosított csomagot is, mely minden bizonnyal drága lesz, de minden igényt kielégít majd.

Roccat Kulo [+]
Roccat Kulo [+]

A Tt eSports a Shock One-t mutatta be. A szögletes hangszórókkal ellátott készülék a DTS 5.1 Virtual Sorround Sound technológiát alkalmazva kiváló hangminőségre képes. Hangszórói 40 mm-essek, frekvenciatartománya 20 Hz-től 20 kHz-ig terjed, impedanciája pedig 32 ohmos. Bőrborítású fejpántja tíz fokozatban állítható, a mikrofonja zajszűrős, USB csatlakozója aranybevonatú, a három méteres kábelén pedig van vezérlő is. A fejhallgatók borítása cserélhető: a bőrből készült megoldás a külső zajok szűrését segíti elő, míg a bársony a kényelmesebb viselést eredményez. A Shock One ára egyelőre nem derült ki, ahogy a megjelenés időpontja sem.

Tt eSports Shock One
Tt eSports Shock One

Egész formás az Asus megoldása, a ROG, azaz a cég játékosok számára tervezett szériájába tartozó Vulcan ANC is. Ez a fejhallgató aktív zajszűrő technológiát használ, aminek hála 30 dB-es izolációt tud létrehozni, így a játékosok még jobban tudnak koncentrálni az irányításra, a külső világ teljes kizárásával. A könnyű, kényelmes kialakítású Vulcan 40 mm-es hangszórókkal van szerelve, amiket különleges minőségű bőrrel bevont, emlékezőhabos fülpárnák vesznek körül. Mikrofonja minden irányból képes azonos minőségben felvenni a hangot. A fekete-piros Vulcan áráról még nem nyilatkozott a gyártó.

Asus ROG Vulcan ANC
Asus ROG Vulcan ANC [+]

Negyedikként a Creative kiegészítője érkezett, a Sound Blaster Tactic 3D Omega. A fejhallgató vezeték nélküli, 50 mm-es hangszórói vannak, zajszűrő mikrofonja eltávolítható és jár hozzá egy asztali állomás is, ami bemenettel is rendelkezik, így könnyebb a tévéhez, médialejátszókhoz kapcsolni. Számos hangzásjavító technológiát alkalmaztak benne a tervezők, köztük a VoiceFX és a THX megoldásait is. A Sound Blaster Tactic 3D Omega ára 200 dollár.

Creative Sound Blaster Tactic3D Omega
Creative Sound Blaster Tactic 3D Omega

A Corsair terméke kicsit kakukktojás az előzőekhez képest, hiszen ez nem teljesen új termék. Az eredeti, Gaming Audio Series sorozatba tartozó HS1 már tavaly ősszel megjelent, ám az USB csatlakozós volt. Most viszont a cég kiadta az „analóg” jack csatlakozós változatot is, a HS1A-t. Két 3,5-ös jack található kábel végén, egy a hangszóróknak, egy pedig a zajszűrős mikrofon számára. Cserélhető emlékezőhabos fülpárnái vannak, 50 mm-es zajkeltőket rejtettek bele, és a vezetékén szabályzók is találhatók. A termék 80 dollárért szerezhető be.

Corsair Gaming Audio Series HS1A [+]
Corsair Gaming Audio Series HS1A [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés