Hirdetés

Zászlóshajót avat a Gigabyte kijelzőkben utazó divíziója

4K, 144 Hz, DisplayHDR 1000, variálható frissítés, s mindez 43 hüvelyken.

Nemrégiben – egy vietnámi termékbemutató alkalmával – a Gigabyte fellebbentette a fátylat az Aorus FV43U típusjelű monitorjáról (plusz az Aorus Philippines Facebook fiókján is megjelent egy poszt róla), ami sok játékos kedvű felhasználó érdeklődését keltheti fel. Annyi már bizonyos, hogy a 43 hüvelykes képátló mellé 3840x2160 pixeles felbontást, 144 Hz-es képfrissítési frekvenciát, 1 ezredmásodperces MPRT válaszidőt, illetve VESA DisplayHDR 1000 minősítést (így 1000 cd/m²-es maximális fénysűrűséget és backlight local dimminget) kapunk, miközben a DCI-P3 színtér 97 százalékban kerül lefedésre. A 10 bites színmélység kapcsán az egyelőre kérdéses, hogy natív implementációról beszélünk-e vagy 8 bit+FRC-ről, viszont úgy tűnik, hogy egy VESA Adaptive-Snyc támogatással megfejelt, kvantumpontos VA panelről van szó.


[+]

A fedélzeti csatlakozókat illetően csak találgatni lehet (az egyik képen mintha két HDMI-t és egy DisplayPortot látnánk a 3,5 mm-es audio jack társaságában, de sajnos eléggé homályosan), bár kissé furcsállnánk, ha efféle specifikációk mellett nem volna rajta DSC-s DisplayPort 1.4a vagy 2.1-es HDMI bemenet; az előbbit a számítógép tulajok, az utóbbit inkább az újgenerációs konzolok birtokosai nem néznék jó szemmel, tegyük hozzá, hogy joggal. Rebesgetnek olyat, hogy a talpak leszedhetők lesznek, ami a VESA rögzítési pont meglétét sugallja, de valljuk be, ekkora méreteknél ez egy logikus, magától értetődő dolog lenne.


[+]

Az ASUS ROG Strix XG43UQ-hoz hasonlatos, impozáns monstrum több ázsiai webshopban is előrendelhető (átszámítva nagyjából 455 000 forintos áron), de az elkövetkező hónapok folyamán a periféria várhatóan az európai piactérre is megtalálja útját, 3 éves garancia kíséretében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés