Partra szálltak a Gigabyte vizes GeForce RTX 4070 Ti VGA-i

A kérdéses árazású újoncok egyike blower nélküli AIO-val, társa pedig G1/4"-os csatlakozással megáldott blokkal jön.

A Gigabyte útjára indítja legfrissebb NVIDIA videokártyáit, amelyek vízhűtést kaptak, ám amíg az egyik készre szerelve várja, hogy bepasszintsuk a PCI Express sínbe, addig a másikat épített vízkörünkbe kell bekötnünk.

Balra az AIO-s, jobbra pedig az épített vízhűtéshez való Waterforce blokk felépítése Balra az AIO-s, jobbra pedig az épített vízhűtéshez való Waterforce blokk felépítése Balra az AIO-s, jobbra pedig az épített vízhűtéshez való Waterforce blokk felépítése [+]

A vezérlők közös jellemzője a 2610 helyett 2700 MHz-re belőtt GPU Boost, a 12 GB-nyi, 21 GHz-es effektív órajelen ketyegő GDDR6X memória, a 252 mm-es hossz, a 12VHPWR tápcsatlakozó, a három 6+2 tűs PCI Express dugaszból 12VHPWR csatolót varázsoló adapter, a zöldek sztenderdjével megegyező kimenetek – azaz három DisplayPort 1.4a, illetve egy HDMI 2.1a konnektor – és a termékregisztrációt követően 3-ról 4 évre hosszabbodó garanciaidő.


[+]

Az előbbi jószág az Aorus GeForce RTX 4070 Ti 12GB Xtreme Waterforce névre hallgat, és 135 mm-es magasságához 40 mm-es vastagság párosul. A 395 mm hosszúra nyúlt, fonott borítású FEP csövezéssel érkező modellt 120 mm-es, ARGB fénydiódákkal meghintett (dupla golyóscsapágyas) ventilátorokkal ellátott, 240 mm-es alumínium radiátorral szállítják, és mivel blokkjának réz kontaktfelülete nem csak a GPU-ját vagy a memórialapkáit, hanem a MOSFET-eit is lefedi, búcsút inthet a kategóriában gyakori bloweres kiegészítő egységnek.


[+]

A címezhető RGB Fusion világítás a sólymos logóval díszített burkolati elem oldaláról vagy tetejéről sem hiányzik, de a merevítési és komponensvédelmi feladatokkal megbízott (fém) hátlapi takarólemezen is tiszteletüket teszi. Csakúgy, mint az alant bemutatásra kerülő márkatárs esetében, a 12+4 tűs konnektornál egy állapotjelző LED nyert elhelyezést, ami a potenciális energiaellátási gondokról tájékoztatja a tulajokat.

A DIY vizezés híveit célzó, 163 mm magas és 29 mm vastag újdonságot Aorus GeForce RTX 4070 Ti Xtreme Waterforce WB-ként listázzák, és a meglehetősen vékony típus értelemszerűen negyedhüvelykes szereléket használ.


[+]

A mikrocsatornás blokk ugyanúgy érintkezik a melegedő alkatrészekkel, mint a testvértípusnál, és az egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lapot védelmező, pornak, nedvességnek és korróziónak ellenálló bevonat, vagy a színes pislákolással feldobott backplate sem változott. A 16,7 millió színben sziporkázó fényjáték hangsúlyosan, de mégsem tolakodóan képviselteti magát a burkolaton, és a VGA felső részén, ahová majd a csöveinket kötjük, egy szivárgást érzékelő áramkör táborozott le, amely vörös villogással értesít minket a fennálló problémáról.


[+]

Előzmények

Hirdetés