Lehull a lepel a Gigabyte LGA3647 foglalatos alaplapjáról

Az Aorus brand az extrém munkaállomások piacára is beköszön, a konzumer front vonatkozásában valószínűleg csillagászati áron.

Nemrégiben adtunk hírt az Intel asztali csúcsprocesszorához, a Xeon W-3175X-hez készülő Gigabyte alaplapról, ami az ASUS ROG Dominus Extreme egyeduralmát hivatott megdönteni. Azóta egy kicsit több információ áll a rendelkezésünkre a niche deszkával kapcsolatosan, így megosztjuk azokat.

Tehát a Gigabyte C621 Aorus Xtreme-ről van szó, ami értelemszerűen csak a fentebb is említett Xeon CPU-t tudja fogadni. Az igen méretes alumíniumbordázattal borított, 32 fázisos VRM energiaellátásról két 24 tűs ATX  és négy 8 tűs EPS csatlakozó gondoskodik, de két további 6 tűs PCI Express konnektort is ráköthetünk a lapra, a PCI Express foglalatok közvetítette wattok stabilitásának érdekében. A grandiózus kivitel itt nem ér véget, hiszen a termetes PCH-borda is akkorára nőtt, hogy összeér a VRM lamelláival, mintegy körbefogva a tokozást és a hatcsatornás üzemmódot támogató DIMM slotokat.


[+]

Egyéb szolgáltatások tekintetében sincs szégyenkeznivalója a C621-esnek, mivel a hét PCI Express sínt fémmel erősítették meg és egy riser kártya segítségével négy M.2 22110 (PCI Express 3.0 x4) eszközt, egy U.2-es és nyolc SATA apparátust állíthatunk hadrendbe, ha rá voksolunk. A két Gigabites Ethernet portot Intel I210AT és I219LM kontrollerek hajtják, a hangkeltés pedig egy WIMA kondenzátorokkal megtámogatott ALC1220-VB chip feladata. Ha ez nem lenne elegendő, számos, tuningosok számára csábító jellemzővel látták el az alaplapot a gyártósoron; ilyen például a diagnosztikai jellegű POST kódok megjelenítése, a feszültségmérő pontok és feszültség stabilizátorok megléte, vagy éppen a minden földi jóval megspékelt BIOS. Egy dolog kérdéses még (a pontos piaci start dátumán kívül): a termék díjszabása. A Domnius Extreme-ből kiindulva ismét egy egyszerűbb használt autó árára saccolunk.

Előzmények

Hirdetés