Hama blog: csendes működésű Mirano és Róma egerek

Gyakori, hogy a hardvergyártók valamilyen más területről választanak nevet egereiknek, például a Razert kígyók, a Mionixet csillagok ihlették meg. A Hamánál olasz városokat választottak új egérsorozatuk elnevezéséhez, melyek közül elsőként a Mirano és a Róma került terítékre. A két egér formailag szinte teljesen azonos: a Róma teljesen szokványos méretű, a Mirano valamivel kisebb, notebooktáskába, nőknek vagy gyerekeknek való.


[+]

Szépen ívelve, jobb kézhez szabták őket, formájuk a Logitech felső középkategóriás egereire emlékeztet. A fő gombokat a felső, selymes tapintású burkolatból vágták ki, különlegességük, hogy nagyon halkan, de mégis határozottan működnek. A gyártó kihangsúlyozza, hogy ez a csendes működés kifejezeten ajánlottá teszi ezeket az egereket olyan környezetben való használatra, ahol alapvetően nagy a csend, és zavarnánk másokat a folyamatos, hangos klikkelgetéssel.


[+]

A hüvelykujjas részre két gombot kaptak, melyek közül az első állt kézre – pontosabban ujjra – de a hátsót is elértük azért. A gombok alatt kellemes gumibetét található, a kisujjas részt viszont fényes műanyag borítja, amitől kissé tartottunk, de hosszabb használat alatt sem vált csúszóssá. Ügyesen oldották meg a két egér görgőjét: a kerék gumibevonatú, oldalra is dől, nagyon kellemesen fordul, és alatta a gomb is megfelelően működik, lenyomásakor nem tekerjük túl a görgőt.


[+]

A Hama Róma és Mirano minden bizonnyal ugyanazt a legfeljebb 1600 dpi felbontású lézeres érzékelőt kapta, mely az egerek alján található gombbal 800 dpi-re visszavehető. A rádiós átvitelről miniatűr, 2,4 GHz-es vevő gondoskodik; az áramot a Mirano esetében két mikro ceruzaelem (AAA), a Róma esetében két ceruzaelem (AA) szolgáltatja, amitől az utóbbi meglehetősen nehéz. Talán ezért is siklik kevésbé jól szövet egérpadon, keményebb felületen viszont szépen teszi a dolgát. Nem profi játékos igényekhez szabták ezt a két egeret, hétköznapi használatban viszont tökéletesen megállják a helyüket. A Hama Róma és Mirano egér egyaránt 8000 forint környékén kapható, előbbi csak fekete, utóbbi fekete, fehér-ezüst (ez járt nálunk) és vörös-fekete színben is elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények