Hama blog: héthüvelykes tablettokok I.

Tablet vagy e-könyv-olvasó mellé szinte kötelező egy ügyes tokot is venni, mert bár mozgó alkatrész rendszerint nincs bennük, a nagyméretű képernyőn vagy éppen a hátlapon csúnya karcok keletkezhetnek, ha csak úgy belevágjuk a táskába. Különösen akkor, ha női táskáról van szó, mert abban még tulajdonosa sem mindig tudja, milyen (hordozható eszközökre különösen veszélyes) dolgok rejtőznek.



[+]

Alapszintű, gyakran elégséges védelmet jelentenek az egyszerű, szűk zsebszerű tokok, amelyekbe simán becsúsztatjuk a készüléket. A puha bélés megvédi a karcoktól, a külső burkolat pedig rendszerint megfelelően ellenálló, ám ennek nem mindig kell unalmas, sötét színűnek lennie. Az Aha: Young Fashion termékvonalába tartozó Lenni elnevezésű modell például fekete-szürke mellett narancssárga színben is kapható. Belső mérete 21 x 13 centiméter, tehát átlagos héthüvelykes tabletekhez igazították. Vételára barátságos: 2990 forint.


[+]

Persze az egyszerű, szűk zseb-tokoknak hátránya is van. Rendszerint a „szájukon” nincs zár, így ha rossz irányból fogjuk meg őket, tartalmuk ellenőrizetlenül kicsusszanhat. Ha pedig szilikon hátlappal és peremmel is védjük tabletünket, akkor nehéz lesz beszuszakolni a tokba, mert a bélés belekapaszkodik a szilikonba, és nem ereszti egykönnyen.


[+]

Ilyenkor célszerű egy komolyabb tok után nézni, mint amilyen például a Hama Tab-Innovation. Bár nem épp vidám megjelenésű, mert ez egy komor, fekete darab, azonban feladatát, tehát a tablet vagy éppen e-könyv-olvasó biztonságos tárolását nagyszerűen ellátja. Az imént mutatott Ahához hasonlóan héthüvelykes képátlóhoz méretezték ezt is. Külseje neoprénhez hasonló, puha, vízálló anyagból készült, a készüléket belebújtatni pedig – a könnyebb nyitás érdekében a két fejjel ellátott – cipzáron keresztül lehet.


[+]

Belül vaskos, emlékező habbal kitöltött bélést találunk, ami szépen körülöleli a készüléket, így még a komolyabb ütések vagy esés erejét is jól tompítja. Ügyes részleteknek sincs híján a Hama tokja. A cipzár belső peremét kipárnázták, hogy a fogakon mozgó kocsi véletlenül se karcolja meg a benne lévő eszközt. Az egyik oldalra puha műanyagbetétet tettek, erre rátámasztva állványként használhatjuk a tabletágyat. A Hama ellenálló és sokoldalú, héthüvelykes tokja 6990 forintba kerül.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények