Hirdetés

Íme, az apró haswelles Intel NUC platformhoz készített első passzív ház

A FanlessTech jóvoltából szemügyre vehető a haswelles Intel NUC platformhoz készített első passzív hűtéssel rendelkező ház, melyet az Impactics követett el. A számos hűtőbordával ellátott kasztnit tehát Intel legújabb, D54250WYK jelzésű NUC kitjéhez szánja a vállalat, amiben már a Haswell, egészen pontosan a Core i5-4250U jelzésű, 15 W TDP-vel és Intel HD Graphics 5000 IGP-vel rendelkező központi egység teljesít szolgálatot


(forrás: FanlessTech) [+]

Lesz dolga tehát az alumíniumból készülő háznak hűtés szempontjából, hiszen az Intel választhatta volna az ennél alacsonyabb fogyasztású – és ennél gyengébb – Core i5-4200Y CPU-t is. Ám nem ez történt, így ezt a lépést a beszámolók alapján a gyári házba szerelt aktív hűtés nem kevés zajjal "hálálja meg". Nyilván az Intelnél nem akartak úgy járni, mint korábban, amikor a Wi-Fi vezérlő felforrósította a közelében lévő SSD-t és lehalt a rendszer, ezért biztosra mentek a szellőzést illetően.


(forrás: FanlessTech) [+]

Ezen információk alapján szinte biztosan lesz piaca az Impactics megoldásának, mely korábban is készített passzív házakat a korábbi NUC platformokhoz, tehát nem ma kezdték a szakmát. Egyelőre a gyártó nem tett közzé paramétereket a házzal, mivel egyelőre csak a prototípus fázisban tartanak, de arra ígéretet tettek, hogy szokásukhoz híven most is többféle opcióval ellátott modelleket dobnak majd a piacra, így az előlapi USB-k mellett opcionálisan jack csatlakozók és infravevő is fellelhetőek lesznek. Ez utóbbinak bizonyára a HTPC-k építői is örülnek majd, hiszen a gyárilag HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2-vel megtámogatott platform ilyen célra is kiválóan alkalmas, főleg egy passzív házzal karöltve.


(forrás: FanlessTech) [+]

 

A gyártó árakkal egyelőre nem szolgált, azok a megjelenéssel egyidőben lesznek publikusak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés