Jön a Hisense saját paneles OLED tévéje

A J70 szériába állítólag a kínai cég által fejlesztett és gyártó kijelző került.

A Hisense korábban már megpróbálkozott OLED tévé piacra dobásával, azonban az a kísérlet befürdött. Most viszont a kínai cég a jelek szerint még egyszer nekifut a feladatnak. Ráadásul most már nem az LG Display által gyártott kijelzőkre építenek, hanem házon belül állítják elő a panelt.

Ez pedig komoly változásokat hozhat az LG által uralt szektorban, hiszen eddig mindenkinek a dél-korai konszern szállította ezt a létfontosságú komponenst az OLED tévékhez. A J70 típusjelzésű Hisense OLED televízió szavatolja a 4K felbontás, illetve a HDR videók és játékok megjelenítését. Azonban a maximális képfrissítési rátája csupán 60 Hz, amivel jelentősen elmarad az LG idei kijelzőitől. Ha minden igaz, akkor a szintén saját fejlesztésű, Vidaa okostévé rendszerrel érkezik az új televízió, amellyel kapcsolatban az eddigi benyomásaink kifejezetten pozitívak.

A Hisense J70 elsőként hazai pályán kerül forgalomba. Az 55 hüvelykes verzió 7000 kínai jüant, azaz mintegy 325 000 forintot kóstál majd, a 65 hüvelykesért pedig 10 000 kínai jüant, tehát olyan 460 000 forintot kérnek el.

Előzmények

Hirdetés