Merevlemezes tévészériát mutatott be a Hitachi

Sajnos a Hitachi, legalábbis tévé fronton, nem rendelkezik túl erős pozíciókkal Magyarországon. Néhány kósza modell vásárolható csak meg a boltokban vagy webáruházakon keresztül, pedig a vállalat ezen a téren is aktív. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egy három darabból álló széria piacra dobását jelentették be.

Hitachi L55-GP1
Hitachi L55-GP1

A GP1 sorozat trióját az 55 hüvelykes L55-GP1, a 47-es L47-GP1 és a 42 colos L42-GP1 alkotja. Mindhárom készülék Full HD felbontás megjelenítésére képes 2D módban, és támogatja a térhatású tartalmak megjelenítését, amihez a passzív-polarizációs eljárást használja. A vállalat saját fejlesztésű Picture Master 3 és Pixel Manager SG névre hallgató képjavító technológiáit építették a készülékekbe, amelyek állítólag még alacsony felbontású anyagokból is képesek minőségi képi világot létrehozni.

A LED háttérvilágítású, DLNA kompatibilis, netes tartalmak elérését is biztosító LCD tévékbe 500 gigabájt tárolókapacitású merevlemez került, amelyre a digitális adások rögzíthetőek. Az várható volt, hogy ez jelentősen megdobja az árukat, de azért remélhetőleg nem igazak a japán tech oldalak információ. Ugyanis ezek szerint az augusztusban a boltokba kerülő 42 hüvelykes változatért 3400 dollárt kérnek majd el, míg a közepes méretű állítólag 4300-ba kerül majd, a legnagyobbért pedig 5500 dollárt kell majd fizetni, ami első látásra túlságosan is drágának tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés