Hivatalosan is befutottak az Intel Skylake-alapú NUC mini PC-k

Hivatalosan is elrajtoltak az Intel legújabb NUC szettjei, amelyek már a vállalat hatodik generációs Core i3 és i5 processzoraira épülnek. Összesen négy kiadás látott napvilágot, amelyek között a ház vastagsága és ezáltal a benne elhelyezhető adattároló egységek száma, illetve a központi egységek típusa különbözik.


[+]

Alapvetően tehát két csoportra oszthatók az új masinák típusjelzés alapján: NUC6i5SY és NUC6i3SY. Előbbiben az Intel Core i5-6260U, utóbbiban pedig a Core i3-6100U CPU foglal helyet. A típusszám még egy betűvel egészül ki, ami ha K-ra végződik, akkor csupán M.2 foglalatos SSD-t tehetünk a gépbe, ám ha a H végződésű modellt választjuk akkor egy 2,5"-es, legfeljebb 9,5 milliméter magas 6 Gbps-os SATA csatolófelületű tárolót is belepréselhetünk a házba. Ez utóbbinak persze ára van, ugyanis a 32 milliméteres alapmagasság 48 milliméterre hízik, tehát a masina vastagabb.

Mindegyik új NUC-ot ellátták SDXC kártyaolvasóval, HDMI 1,4 és Mini DisplayPort 1.2 kimenettel, továbbá négy darab USB 3.0-s porttal – belső kivezetésen pedig további két USB 2.0 érhető el. A gépekből nem hiányzik a Gigabit Ethernet, a Bluetooth 4.1 modul, illetve az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi vezérlő sem. Természetesen az új NUC masinák ház nélkül is megvásárolhatóak lesznek, ha valaki alternatív, más forrásból beszerezhető passzív hűtésű házra vágyna. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Intel milyen árat kér az újdonságokért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés