6,4 GHz-et fog tudni a Hynix DDR5-ös memóriája

A korábban bemutatott 16 gigabites lapkáról több új részlet látott napvilágot.

A Hynix még az előző év novemberében mutatta be DDR5-ös memóriáját, amelyről most bővebben is beszéltek az ISSCC rendezvényen. A cég korábban 5,2 GHz-re minősítette a fejlesztést, de azóta már elérték a 6,4 GHz-es órajelet is, és ez lesz az a maximum, amellyel elérhető lesz az érintett memórialapka.

Maga a második generációs, 10 nm-es osztályú node-on, konkrétabban 1y nm technológián gyártott, 16 gigabites chip 76,22 mm²-es kiterjedésű, vagyis ebből a szempontból átlagosnak számít, viszont lesz belőle 8 gigabites verzió, ami már költséghatékonynak is mondható, míg a készülő 32 gigabites változat valószínűleg egy új gyártástechnológiára jön. A 32 memóriabankra és 8 csoportra osztott dizájn támogatja az ECC-t is, ami a bizonyos piacokon fontos tényező.


[+]

A magasabb órajel elérését egyébként számos fejlesztés segíti, miközben a fogyasztás megszokott szinteken marad, vagy akár kedvezőbb is lehet a DDR4-hez viszonyítva. A Hynix szerint a tömeggyártás továbbra is a következő évben esedékes, különösebb jelentősége nincs is ezt siettetni, hiszen idén úgy sem jönnek olyan szerverplatformok, amelyek DDR5-ös memóriát igényelnének.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés