HyperX újdonságok a Gamescomról

A gamer márka nem csak új kapcsolót, de Qi töltőpadot és azzal kompatibilis perifériákat is mutatott Kölnben.

Főleg a játékosokat megcélzó brandként a HyperX sem hagyhatta ki a Kölnben megrendezésre kerülő Gamescomot, ráadásul több újdonsággal is készültek – bár igaz, többségük elérhetősége még odébb van.


[+]

Ugyan az Alloy Origins billentyűzet nem számít friss terméknek, a Computexen még csak a gyártó saját Red kapcsolóival szerelt verziót tudtuk megcsodálni. A vállalat most bejelentette, hogy elérhető lesz egy „Aqua” névre keresztelt switchekkel megtömött variáns is, mely specifikációk szempontjából ugyanaz, mint a Red, ám jóval kattogósabb annál, a 45 gramm erőkifejtéssel elérhető kapcsolási pontot hangos klikkeléssel jelzi. Ezt a hangot azonban csak 2020 első negyedévétől tudjuk élvezni, ekkortól lesz megvásárolható ugyanis a kék switches kivitel, míg a Red kapcsolós Alloy Originst már szeptembertől tudjuk majd gyepálni, miután kifizettük a 110 dolláros vételárat.


[+]

A HyperX is belépett a Qi töltőpadot is forgalmazó gyártók körébe, szeptemberben ugyanis piacra dobják a 60 dollárt kóstáló ChargePlay Base nevű terméküket, mely matt műanyag felületén egyszerre két eszközt is tölthetünk legfeljebb 10 wattos teljesítménnyel, a töltés állapotáról pedig egy-egy LED tájékoztat minket mindkét oldalon.


[+]

A két tölthető eszközre remek példa a szintén most bemutatott Cloud Flight S fejhallgató és Pulsefire Dart egér, melyek mindegyike 2,4 GHz-es kapcsolaton keresztül kommunikál számítógépünkkel, egy feltöltéssel pedig 30, illetve 50 órás üzemidő sajtolható ki belőlük. A Cloud Flight S egy LED-ekkel megvilágított logóval díszített műanyag burkolata alatt egyelőre ismeretlen specifikációjú hangszórópáros gondoskodik a virtuális térhangzás eléréséről.


[+]

A multimédiás vezérlőgombokkal gazdagon megpakolt fejhallgató kikapcsolt (vagy lemerült) állapotban is használható marad, köszönhetően a mellékelt 3,5 milliméteres vezetéknek, ilyenkor azonban a 7.1-ről le kell mondanunk. A headset ára 199,99 dollár körül alakul majd, szállítása várhatóan 2020 első negyedévében kezdődik.


[+]

A tehát szintén Qi töltőkkel kompatibilis Pulsefire Dart a HyperX első vezeték nélküli egere, melynek lelke a legfeljebb 16 000 DPI-re képes Pixart 3389 érzékelő. A két fő egérgomb alatt egy-egy Omron kapcsoló teljesít szolgálatot, tartósságuk szempontjából pedig nem lehet okunk panaszra, hiszen a gyártó állítása szerint minimum 50 millió kattintást is ki kéne bírniuk. Az egérről természetesen nem hiányozhat a szoftveresen állítható RGB világítás sem, makrózható gombokból pedig – a görgőt is beleszámítva – összesen négyet kapunk. A Pulsefire Dart a töltőpadhoz hasonlóan szeptembertől válik elérhetővé, 100 dolláros árcédula kíséretében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés