Hirdetés

IDF 2013: jön az Intel Quark termékcsalád

Az IDF 2013 kezdése rögtön tartogatott egy nagy meglepetést, ugyanis az Intel a Core (és a mellékvágányként felfogható Celeron és Pentium), valamint az Atom család mellé bejelentette a Quark nevű újdonságot, ezen belül is a Quark X1000 termékek érkezését. Ezekről sajnos sokat nem lehet tudni, de annyi biztos, hogy a Quarkot az Intel a viselhető eszközök piacára szánja, azaz bekerülhetnek az okosszemüvegekbe és az okosórákba.

A lényeges szempont, miszerint az Intel új vezetője ráeszmélt, hogy a nagy gyártók számára az ARM ökoszisztémája annyira kedvező, hogy értéktelenné válik a kész lapkák vásárlása, hiszen azokat letervezhetik házon belül, majd a gyártást egy bérgyártóval megoldják. A Quark esetében az előbbiek miatt a Santa Clara-i óriáscég is egy hasonló ökoszisztémát dolgozott ki, vagyis az architektúra licencelhető, aminek hála az is megengedett, hogy a megrendelő a saját fejlesztéseivel egészítse ki az igényelt lapkát. Az egyetlen kikötés, hogy az így keletkező egyedi dizájnt az Intelnél kell gyártatni.

A Quark X1000 egyébként már majdnem kész, így ez a SoC az idei évben be is mutatkozhat. A lapka kiterjedése 10 mm² körül van, de ez nem egyedi a viselhető eszközökbe szánt chipek szempontjából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés