Asus blog: Transformer Book Haswell processzorral

Néhány hete járt nálunk az ASUS Transformer Book TX300, mely egy olyan 13,3 hüvelykes laptop, aminek Full HD felbontású kijelzője különválasztható és tabletként használható. Az IFA-n debütált a Transformer Book T300, mely első pillantásra a TX300 utódjának tekinthető, legnagyobb újdonsága a negyedik generációs (Haswell) Core i processzorok alkalmazása, a TX300-ban még az előző generáció (Ivy Bridge) teljesített szolgálatot.


[+]

Alaposabban szemügyre véve a friss terméket feltűnik, hogy a gépház már nem fémből, hanem fémhatású műanyagból készült, a hivatalos közlemény pedig nem említi, hogy a dokkolóban merevlemez és második akkumulátor, illetve két hangszóró lenne, ahogyan a TX300-nál volt. Változott a csatlakozók kiosztása is. A tablet részre a microHDMI mellé került egy USB 3.0, ami előrelépés a TX300-hoz képest, a dokkolón viszont csak egyetlen USB portot fedeztünk fel (a TX300-on két USB 3.0, mini DisplayPort és Ethernet aljzat volt). Így hát arra következtetünk, hogy nem utódot, hanem egy olcsóbb modellt kaptunk, ami a TX300 bőven háromszázezer forintos árát figyelembe véve alapvetően jó hír.


[+]

Az ASUS Transformer Book T300 tehát negyedik generációs Core i processzorokkal és 13,3 hüvelykes, IPS technológiás Full HD érintőképernyővel érkezik, ami egyetlen mozdulattal elválasztható a háttérvilágított billentyűzetet és gesztusvezérelt touchpadet tartalmazó dokkolóról, így méretes tabletként is használható az eszköz. Egyelőre nincs információnk a többi hardverkomponensről (elsősorban a háttértár kérdése lesz érdekes), az árról, illetve az elérhetőségről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés