IFA 2018: Hálózati mágia a Devolónál

A cég új Magic 2 PowerLine rendszere 2,4 Gbps-os sebességet, és mellé mesh WLAN hálózatot is kínál.

Magic 2 néven érkezik a Devolo legújabb Powerline készlete, amely már a G.hn architektúrának köszönhetően 2,4 Gbps-os sávszélességet kínál, persze szigorúan elméletben és ideális körülmények között. Egy Magic 2 adapteren ezenfelül még két darab gigabites LAN port található, illetve belsejében egy IEEE 802.11ac szabványú Wi-Fi adapter is lapul. Ez utóbbi támogatja a fast roaming és band steering funkciókat, képes az egyes adapterek között a hálózat beállítások szinkronizációjára, illetve némi QOS képességgel is felruházták, így a rendszerrel tulajdonképpen egy egészen remek mesh hálózat is összeépíthető, amelynél a Powerline kapcsolat gondoskodik a backhaul csatornáról.


[+]

A Magic 2, illetve kisebb testvére, az 1,2 Gbps-os sávszélességet és egy darab LAN portot kínáló Magic 1 adapter egyes, kettes illetve hármas csomagban is kapható lesz, és tartozik majd hozzájuk egy mobiltelefonos applikáció, amivel a beállítást lehet majd egyszerűen megejteni. Azok számára, akiknek nincs szükségük a Wi-Fi adapterre, rádió nélküli verziók is érkeznek, persze olcsóbban. Plusz pontot adunk a dizájnért, amely biztosítja, hogy az adapterek használatával ne veszítsünk a lakásban értékes konnektorokat.


[+]

Az adapterek, illetve készletek októbertől érkeznek a boltokba, az árak pedig 65 eurótól (egy darab Magic 1 adapter Wi-Fi nélkül) indulnak, és 300 euróig tartanak (három darabos Magic 2 Wi-Fi szett).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés