IFA 2019: az LG nanocellás LCD modellel is belép a 8K-s tévék piacára

Megnéztük az új Nanocell tévét, amely a rivális megoldásoknál jobb képminőséget produkál – állítólag.

Az LG az IFA 2019 kiállításon bejelentette, hogy a kvantumpontos LED LCD technológia ellenfelének szánt, saját fejlesztésű nanocellás eljárásra épülő televízióval is belép a 8K-s megjelenítők piacára.

LG 75SM99 <
LG 75SM99 [+]

A vállalat hazai képviseletének munkatársai Berlinben elmondták, hogy az ő megoldásuk kontrasztosabb és tisztább, élesebb képeket, valamint jobb betekintési szöget kínál, mint amit a rivális eljárások produkálnak. A cég által készített demonstrációs anyag tényleg elég meggyőzőnek tűnt, de persze azt nem lehetett tudni, hogy milyen beállításokkal dolgoznak.


[+]

A 75SM99 típusjelzésű, 75 hüvelykes képátlóval bíró, 8K felbontású modell megkapta a Nano Color funkciót, amely elméletileg képes arra, hogy a zavaró anomáliák kiszűrésével tegye tisztábbá a képeket, a Nano Black pedig a korábbinál precízebben tudja vezérelni a háttérvilágítást, aminek eredményeként mélyebb feketét és nagyobb kontrasztarányt biztosít. A HDMI 2.1 csatlakozókkal ellátott modell értékesítését hamarosan megkezdik néhány európai országban, de Magyarország sajnos nem tartozik ezek közé. Ugyanakkor később nyilván hazánkban is elérhető lesz az LG nanocellás LED LCD tévéje.

LG 75SM99
LG 75SM99 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés