IFA 2019: megnéztük az otthoni felhasználóknak szánt Micro LED tévét

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a tavalyi év után – amikor a Samsung piacra dobta a vállalati felhasználóknak szánt The Wall névre hallgató megjelenítőt – idén az otthoni felhasználókat is célba veszik a technológiával.


[+]

A Micro LED, azaz valódi LED technológiára épülő terméket a Samsung a berlini IFA 2019 rendezvényen is kiállította. Meg is néztük működés közben a modellt, de csak mintegy egy méteres távolságra tudtuk megközelíteni egy korlát miatt. Ennek léte hamar értelmet is nyert, hiszen már innen is észrevehetőek voltak a pixelek, közelről pedig nyilván még jobban látszódnának. Szóval azért még van hova finomítani az eljárást, és az is igaz, hogy egy 73 hüvelykes kijelzőt jellemzően nem egy méterről nézegetnek az emberek.

Elől az otthonokba, hátul pedig az üzleti felhasználóknak szánt The Wall
Elől az otthonokba, hátul pedig az üzleti felhasználóknak szánt The Wall [+]

A színek szépek voltak, a kontraszttal sem volt baj, és a fényerő is megfelelőnek tűnt. A betekintési szög terén nagyon jól teljesít, és a mozgásmegjelenítésről is csak csupa szépet tudunk mondani, hiszen anomáliákat egyáltalán nem tapasztaltunk. De persze az is igaz, hogy egy tökéletesen kidolgozott demo filmet vetítettek rajta, szóval azért benne van a pakliban, hogy a játékoknál, filmeknél vagy pláne a médiaboxból érkező tévéműsoroknál nem lesz ennyire pazar a végeredmény. Viszont amit a kiállításon láttunk annak alapján abszolút életképesnek tűnik a technológia.

Előzmények

Hirdetés