IFA 2019: ezzel a tévével akarja meghódítani a Philips a gazdagok szívét

Elmúltak már azok az idők, amikor a Philips standján a szórakoztatóelektronika dominált a berlini IFA-n, hiszen idén is meglehetősen kis részre húzódott vissza ez a szekció. Azért jutott hely jó pár modellnek, többek között a vállalat egyik idei csodafegyverének, a Philips 65OLED984 típusjelzésű televíziónak is. A termékről a cég helyszínen tartózkodó munkatársai annyit mondtak nagy vonalakban, hogy a prémium képminőség mellé, prémium hangzás és prémium ár jár – szóval olcsó biztosan nem lesz.

Philips 65OLED984
Philips 65OLED984 [+]

A termékbe az LG Display által gyártott 4K HDR OLED panel és a saját fejlesztésű P5 Pro képfeldolgozó chip került. Amit láttunk annak alapján a kép abszolút első osztályú, hiszen a színek szépek, a kontraszt óriási, a mozgásmegjelenítés pedig hibátlan. De hát nagyon meglepő lett volna, ha a Philips olyan anyagot küld rá, amely kihozza az esetleges gyengeségeket. A modellbe négy oldalas Ambilight technológia került, azaz szokatlan módon az alsó részen is elhelyeztek egy RGB LED sort. Elnézve ezt a megoldást arra jutottunk, hogy van értelme a plusz LED-eknek, mert így teljesebb a fényglória.


[+]

A készülék nyakára egy különálló, viszonylag nagy teljesítményű (60 watt), három hangszórót tartalmazó Bowers & Wilkins hangprojektor került. Ezt is meghallgattuk működés közben, és a megszokottnál tényleg jóval dinamikusabb, élettelibb megszólalást produkál, bár az tény, hogy a sztereó hangtér megteremtésével akadnak problémái. A termékhez jár egy masszív, nagy állvány is, amely az olyan luxusmárkák termékeit idézi, mint a Loewe, vagy a Bang & Olufsen.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés