Igény esetén boot kitet biztosít az új Ryzenek mellé az AMD

Ha a felhasználó sehogy sem tudja megoldani a régi BIOS frissítését, akkor a vállalat küld egy megfelelő processzort.

Bizonyos konfigurációk összerakásakor problémák lehetnek abból, hogy az alaplapon található BIOS nem ismeri fel az új, Ryzen 3000-es sorozatú CPU-kat. Erre az AMD már korábban készült, így az alaplapgyártók egy ideje már olyan BIOS-szal szállítják a B450 és X470 sorozatú alaplapokat, amelyek legalább a BIOS további frissítésére lehetőséget adnak egy új generációs processzor vásárlása esetén, de számos olyan termék maradt még a kereskedőknél, amelyeken nincs ilyen BIOS. Ez különösen a beragadt, B350 és X370 vezérlőt használó alaplapokra igaz.

Az AMD alapvetően azt javasolja, hogy ha a felhasználó a már meglévő alaplapjához vesz új processzort, akkor előbb frissítse a BIOS-t a régi CPU-val, és csak ezután történjen meg maga a csere. Ezt a folyamatot általánosan ajánlják a viszonteladóknak is. Amennyiben valamilyen oknál fogva mindez nem lehetséges, és az ügyfél egy új processzort vásárolt egy régi BIOS-szal rendelkező számítógépbe, akkor az alábbi oldalon keresztül igényelhető egy úgynevezett boot kit

Ez a csomag egy Athlon 200GE-s APU-t tartalmaz, amit az új, illetve a nem túl régi BIOS-ok is támogatnak, így ezzel már elvégezhető maga a frissítés, utána pedig lehet is használni a megvásárolt Ryzen 3000-es sorozatú CPU-t.

Az igényléshez az AMD számlát, illetve képet kér a meglévő hardverekről, amelyeken látszik a processzor, valamint az alaplap típusa és sorozatszáma. Mindemellett be kell szolgáltatni az alaplap vagy a teljes gép gyártójával kapcsolatos beszélgetést, amelyben az adott cég leírja, hogy a terméktámogatás biztosítását miért nem tudják felvállalni az adott esetre vonatkozóan.

Magát a boot kitet vissza kell szolgáltatni az AMD-nek, de a mellékelt hűtőt nem feltétlenül kell visszaadni, amivel a cég minimalizálni szeretné a felhasználók költségeit, elvégre csupán a processzort visszaszolgáltatva jóval kisebb méretű csomagot kell küldeni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés