Ígéretes lett a QNAP első routere

A QHora-301W 10 gigabites NBASE-T portokkal és rengeteg szolgáltatással igyekszik nem csak az otthoni, de a vállalati felhasználókat is meggyőzni.

Bármennyire is nagy névnek számít a QNAP a hálózati eszközök piacán, routert érdekes módon mindeddig nem forgalmaztak, most azonban piacra dobták első modelljüket, mely a QHora-301W nevet kapta. A routert az otthoni felhasználók mellett vállalatoknak is szánja a gyártó, ehhez kapcsolatos szolgáltatásból rengeteget kapott az eszköz (a rendszergazda-beállítottságúak a magyar nyelvű termékoldalon tudnak csemegézni), közülük is kiemelkedik a szoftver alapú WAN hálózat létrehozására szolgáló SD-WAN, a gyártó saját QuWAN szolgáltatása, illetve a több helyszínes mesh VPN lehetősége.

Persze a hardver már önmagában, extra szolgáltatások nélkül is érdekes, biztosan lesz olyan otthoni felhasználó, akinek most felcsillan most a szeme. Az egyébként VESA 75 furatok segítségével falra is szerelhető routert egy négymagos Qualcomm IPQ8072A Hawkeye 2 processzor hajtja, megtámogatva 1 GB memóriával és 4 gigabájtnyi eMMC tárhellyel, a 8 antennás vezeték nélküli rendszer pedig kétsávos Wi-Fi 6 kapcsolatot biztosít, a 2,4 GHz-es frekvencián legfeljebb 1182, míg az 5 GHz-es csatornán maximum 2475 Mbps sebességgel. Még egy (vagy inkább három) fokkal jobban áll a router vezetékes kapcsolatokat tekintve, ugyanis a négy darab, gigabites Ethernet csatlakozót két darab, 10 gigabites NBASE-T port egészíti ki, a két USB 3.2 Gen1 csatlakozónak hála pedig akár külső merevlemezek csatlakoztatása is megoldható.

A QNAP QHora-301W piacra kerülésének pontos dátuma egyelőre sajnos nem ismert, a 329 dolláros ajánlott fogyasztói ár azonban biztosra vehető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés