Információk érkeztek az Ivy Bridge-ről

A Sandy Bridge rajtja után az Ivy Bridge került a középpontba, melynek megjelenése a következő év januárjára várható. A lapka már 22 nm-es gyártástechnológiával fog készülni, és a hírek szerint főleg az integrált grafikus processzor fejlődik.

A Sandy Bridge IGP-jének problémája, hogy nem kezeli a manapság terjedő szabványokat, így hiányzik a legújabb DirectX és DirectCompute, valamint az OpenCL és a WebGL használatának lehetősége. Utóbbi felület feltételezhetően megoldható egy szoftveres frissítéssel, de az OpenCL esetében csak az 1.0-s verzió kezelhető, és az is borzalmasan lassan. Az Ivy Bridge esetében tehát adott a fejlesztés lehetősége, és a hatékony megvalósításhoz gyakorlatilag a teljes IGP-t át kell tervezni. A médiamotort valószínűleg nem éri sok változás, mivel hatékonyan működik, ám a 23,976 fps-es lejátszási módot mindenképpen támogatni kell majd, így az új rendszer akár a HTPC-kbe is ideális lehet.

A foglalat a hírek szerint nem fog megváltozni, vagyis a Ivy Bridge is LGA1155-ös tokozású lesz. Ettől függetlenül az új alaplap szükséges, mivel a termék továbbfejlesztett FDI interfészt fog használni, vagyis az új vezérlő alkalmazása elkerülhetetlen. Az új platform egyébként a kiszivárgott adatok alapján Maho Bay névre hallgat, és a Panther Point vezérlőlapkát alkalmazza. A DMI busz valószínűleg nem változik, így nem elképzelhetetlen, hogy a P67-es lapkával szerelt alaplapok kezelni tudják majd az Ivy Bridge processzorokat, de erről még semmilyen információ nincs.

A monitorkezelés is változhat. A három kijelző alkalmazásának lehetősége az üzleti szférában elképesztő mértékben terjed, így az Intel sem hagyhatja ezt a trendet figyelmen kívül. A pletykák szerint az Ivy Bridge IGP-je erre is megoldást kínál majd. A működés hasonló lehet az AMD Eyefinity megvalósításához.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés